SEGRE

Les estacions d'esquí lleidatanes inverteixen 11,25 milions d'euros aquesta temporada

Esperen superar els 1.350.000 forfets venuts

L'acte de presentació de la nova temporada d'esquí ha tingut lloc a la Diputació de Lleida.

Les estacions d'esquí lleidatanes inverteixen 11,25 milions d'euros aquesta temporadaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 11 estacions d'esquí lleidatanes esperen incrementar lleugerament els 1.350.000 forfaits venuts la temporada passada, que va ser la millor dels últims 12 anys. Així ho han explicat aquest dimecres els representants del sector durant l'acte de presentació de la campanya a la Diputació de Lleida. Les instal·lacions del Pirineu lleidatà han invertit 11,25 milions d'euros en millores. La major part, 7,5 milions, corresponent a Baqueira Beret, a la que segueixen Port Ainé i Espot Esquí, amb 2,4 milions; Boí Taüll, amb 600.000 euros, i Port del Comte, amb 470.000 euros, mentre que la resta d'estacions de nòrdic i la mixta de Tavascan han destinat enguany més de 250.000 euros en inversions.

A més, el sector confia que la temporada d'esquí serà la més llarga de la història si les condicions climatològiques ho permeten, ja que s'espera arribar als 173 dies d'esquí gràcies al fet que Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya ja van començar la temporada el passat 1 de novembre. Les estacions d'esquí alpí tindran una temporada prevista de 144 dies, que anirà del divendres 30 de novembre fins al 22 d'abril, dilluns de Pasqua.

L'optimisme en la nova temporada també es percep en la possibilitat d'organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern. La majoria dels representants de les estacions, així com la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el director de l'Associació Catalana d'Esquí de Muntanya, Joaquim Alsina, s'han mostrat partidaris de treballar perquè Barcelona i els Pirineus acullin els Jocs el 2030. En aquest sentit, Perelló ha avançat durant la roda de premsa que els presidents de les diputacions catalanes implicades es reuniran pròximament a Lausana, a Suïssa, amb membres del Comitè Olímpic Internacional.

El conjunt de les 11 estacions d'esquí del Pirineu de Lleida genera uns 2.200 llocs de treball directes, entre personal fix i de temporada. A més s'estima que hi ha altres 7.500 llocs de treball indirectes.

tracking