SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire es prepara per a gegants de l'aviació com el Boeing 747

Per estacionar-los i obrir la porta a activitats com reparacions i manteniment || La mida de la pista permet que hi aterrin, tot i que Foment ho haurà d’autoritzar

Un Airbus 330-200 de la companyia portuguesa TAP, l’aeronau més gran que ha aterrat a Alguaire.

Un Airbus 330-200 de la companyia portuguesa TAP, l’aeronau més gran que ha aterrat a Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Airbus 330-200 de seixanta metres de longitud es va convertir ahir a la tarda en l’aeronau més gran que ha aterrat a Alguaire. Aquest avió, propietat de la companyia portuguesa TAP, va arribar des de Boston (EUA) en un vol sense passatgers amb escala a Lisboa i la destinació era l’estacionament de llarga durada d’Aeronpark. La pista de l’aeroport lleidatà permet que hi aterrin avions fins i tot més grans i Aeroports de Catalunya ha sol·licitat autorització a Foment per rebre aparells de la mida del Boeing 747, que arriba als 70 metres de longitud i 68,5 d’envergadura. L’objectiu és poder estacionar-los al recinte i obrir la porta a altres activitats com reparacions i manteniment, segons va apuntar el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín.

La pista de l’aeroport, de 2.500 metres de llarg i la més ampla d’Espanya amb 61 metres, es va ampliar respecte al projecte original mentre la construcció encara estava en curs. Inicialment havia de mesurar 2.000 metres de llarg i 45 d’ample, i estava pensada per acollir avions com el Boeing 737 i l’Airbus 320, amb una capacitat inferior als dos-cents passatgers i molt utilitzats per aerolínies regionals. L’aterratge ahir de l’Airbus 330, molt més gran i amb capacitat per a 380 passatgers, va requerir obtenir un permís de Foment específic per a aquest vol.

Ara la Generalitat es planteja rebre aeronaus amb les dimensions màximes del Boeing 747 sense necessitat de demanar permisos per a cadascuna. Gavín va apuntar que Aeronpark i la firma Servitec, també present a l’àrea d’estacionament, havien manifestat interès en aquesta qüestió. La proposta ja està sobre la taula de Foment, que haurà d’avaluar aspectes de seguretat com el recorregut que hauran de fer els avions una vegada a terra, ja sigui després d’aterrar o bé quan maniobrin per preparar l’enlairament. L’organisme de Seguretat Aèria, al seu torn, pot establir les seues pròpies prescripcions. Per ara, ningú planteja que aquests gegants de l’aviació transportin passatgers fins a Alguaire. La terminal lleidatana, actualment en obres per agilitzar el desembarcament de viatgers, està concebuda per a fluxos de persones més modestos.

tracking