SEGRE

Condemnat a setze anys de presó per maltractar els seus germans a Bellpuig

L'home, que ara té 30 anys, va abusar sexualment de dos de les noies

L’acusat, ahir durant la celebració del judici a Lleida.

L’acusat, ahir durant la celebració del judici a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal 3 de Lleida ha condemnat a setze anys de presó el veí de Bellpuig acusat de maltractar durant anys els seus dos germans i tres germanastres quan tenien entre 7 i 10 anys. La jutgessa li imposa dos anys de presó per cadascun dels cinc delictes contra la integritat moral, 10 anys en total, i també el condemna a 6 anys més de presó per dos delictes continuats d'abús sexual dues de les seues germanastres. Es tracta de la mateixa pena que demanava la Fiscalia. Tanmateix, la pena final quedarà reduïda a nou anys a l’aplicar la regla del Codi Penal que limita el màxim a complir.

La sentència també estableix que l'home indemnitzi les víctimes amb 20.500 euros, 6.500 a cadascuna de les dos germanastres de qui va abusar i 2.500 euros per a la resta de víctimes.

Els fets van tenir lloc entre 2008 i 2014, quan l’acusat, de 30 anys actualment, es quedava a càrrec dels seus dos germans i tres germanastres mentre la mare treballava. La jutgessa considera provat que el jove va sotmetre durant aquest llarg període de temps els menors a càstigs físics continuats “sense motiu aparent”, al·legant petites faltes o infraccions comeses per les víctimes.

Els càstigs consistien a clavar-los fuetades amb un cable de telèfon i donar-los cops amb un cullerot de fusta. En algunes ocasions, segons va relatar la qualificació fiscal, el jove obligava els seus germans a buscar els instruments per pegar a la resta de menors, “aconseguint que els nens obeïssin, temorosos de les conseqüències”. Altres càstigs a què eren sotmesos consistien a posar-los picant als genitals, obligar-los a fer exercici físic fins a l’extenuació i lligar-los durant hores de peus i mans i en roba interior.

tracking