SEGRE

El ple de la Diputació de Lleida acorda crear una comissió per a uns pressupostos "justos i equitatius"

Una vista del ple de la Diputació de Lleida d'aquest divendres.

El ple de la Diputació de Lleida acorda crear una comissió per a uns pressupostos "justos i equitatius"Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Lleida ha acordat aquest divendres, amb unanimitat, donar llum verda a una moció d'ERC que demanava crear una comissió tècnica i política que elabori uns pressupostos per al 2019 "justos i equitatius" i un pla estratègic de subvencions que estableixi que el sistema ordinari de repartiment d'ajudes ha de ser un règim de concurrència competitiva.

També ha prosperat per unanimitat demanar al departament d'Ensenyament que la nova regulació legal dels menjadors escolars permeti també a les AMPES optar a la gestió directa del servei.

Una altra iniciativa que ha tirat endavant ha estat la proposada per Unitat d'Aran i PSC, que reclamava revertir les retallades i incrementar les dotacions de professorat a comarques on han davallat, com ara les Garrigues, el Pallars Sobirà i l’Aran.

D'altra banda, la Diputació destinarà més de 121.000 euros perquè es pugui finalitzar i equipar el nou CAP d'Agramunt, ara en construcció.

L'expresident de la Diputació de Lleida i ara diputat, Joan Reñé, s'ha absentat en el primer Ple ordinari de la corporació amb Rosa Maria Perelló com a nova presidenta. Hi havia expectació per saber quin paper tindria l’expresident ara com a diputat després de la dimissió per la seua suposada implicació amb el cas de corrupció 'Boreas'.

En la sessió d'aquest divendres ha pres possessió com a diputat de la CUP el regidor d'Alpicat i excoordinador d'Unió de Pagesos a Lleida Josep Cabré, que ha pres el relleu de Joel Jové, que va deixar la corporació per motius personals.

tracking