SEGRE

MUNICIPIS LA POBLA DE SEGUR

La consulta sobre el nom del passeig Borrell ha d'esperar

Imatge d’arxiu d’una pancarta contra Borrell a la Pobla.

Imatge d’arxiu d’una pancarta contra Borrell a la Pobla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Pobla no podrà convocar fins després de les eleccions municipals del mes de maig de l’any que ve la consulta popular perquè els veïns decideixin si el passeig dedicat a Josep Borrell (actual ministre d’Exteriors i originari d’aquest municipi del Jussà) conserva el seu nom actual o el rebategen com 1 d’Octubre. El tercer tinent d’alcalde, Marc Baró, va explicar ahir que el reglament de participació ciutadana que tramita el consistori “estableix que no es poden fer consultes d’aquestes característiques sis mesos abans de les eleccions municipals”. No obstant, Baró va apuntar que si ERC manté la majoria a l’ajuntament “la consulta se celebrarà.

El ple de l’ajuntament va aprovar una moció per impulsar el procés participatiu a començaments del mes de setembre passat. La proposta va rebre els vots a favor de set edils del govern d’Esquerra i del grup de PDeCAT, mentre que l’únic regidor socialista va votar en contra de la consulta. Va ser en aquest mateix ple quan es va donar llum verda al reglament de participació que ara impedeix celebrar la consulta abans que s’acabi l’actual mandat. La iniciativa va sorgir després de les crítiques del ministre al moviment independentista i la placa amb el seu nom al passeig ha desaparegut almenys en una ocasió.

El ple va aprovar al setembre la normativa que impedeix la consulta a 6 mesos dels comicis

La proposta va ser durament criticada per l’executiva del PSC. El primer secretari del partit, Miquel Iceta, el va qualificar com una “vergonya” i el secretari d’organització, Salvador Illa, va assegurar que l’ajuntament té una “actitud sectària”.

tracking