SEGRE

MUNICIPIS SOCIETAT

Onze pobles de les Garrigues s'uneixen i mancomunen serveis per a la gent gran

Oferiran podologia, tallers de memòria, manualitats i xarrades una o dos vegades al mes a cadascun dels municipis || Per evitar desplaçaments de la tercera edat i millorar-los la qualitat de vida

Imatge d’una de les activitats que es va organitzar el mes de juny passat en un local de Vinaixa.

Imatge d’una de les activitats que es va organitzar el mes de juny passat en un local de Vinaixa.C.C.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze pobles de les Garrigues s’han unit a la plataforma que impulsa el consell per mancomunar serveis per a la gent gran i millorar-los la qualitat de vida facilitant la seua autonomia i fomentant l’envelliment actiu. Aquest projecte vol evitar que la gent gran hagi de desplaçar-se a altres municipis per poder accedir a podòlegs, animadors socioculturals o psicòlegs. Alhora, també busca evitar que els professionals vagin a treballar fora de la comarca i d’aquesta manera es vol fixar la població al territori. El president del consell, Antoni Villas, va explicar ahir que aquest és “un projecte que fa molt de temps que gesten” i que la intenció és que els vint-i-quatre pobles de la comarca s’acabin afegint a la iniciativa.

Els professionals es desplaçaran als centres cívics o espais municipals d’aquestes onze localitats una o dos vegades al mes per portar a terme xarrades, tallers i activitats per a la tercera edat. No obstant, la coordinadora del projecte, Núria Poch, va apuntar que les freqüències de les activitats podrien augmentar en funció de la demanda i de com es vagi desenvolupant el projecte una vegada estigui en funcionament al cent per cent. En aquest sentit, el consell va aprovar ahir per unanimitat el reglament que regula la Plataforma de Serveis de Proximitat per a la Tercera Edat. Villas va apuntar que la iniciativa, que rep el nom d’Empic, està finançada entre la Diputació, ajuntaments i una aportació dels usuaris.

La iniciativa vol ajudar a fixar els professionals al territori i arribar a les 24 localitats de la comarca

El president va assenyalar que ja fa uns quants mesos que es duen a terme aquestes activitats, encara que ara els onze ajuntaments han firmat un conveni per a la prestació d’aquests serveis. Es tracta dels municipis de Puiggròs, Cervià, Vinaixa, Castelldans, Juneda, Bellaguarda, el Cogul, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs, la Granadella i Bovera, mentre que l’Albi ha mostrat interès a formar part de la plataforma.

El projecte es va abordar l’any 2017 amb la diagnosi de la situació de la gent gran de les Garrigues, que va permetre detectar la urgència per crear noves polítiques a causa de l’envelliment de la població (un de cada quatre veïns de la comarca té més de 65 anys).

Val a recordar que l’Albi i Vinaixa ja compten amb centres per aa la gent gran on s’ofereixen serveis de perruqueria o bugaderia, entre d’altres. En aquests equipaments, els veïns d’aquests dos municipis podran accedir a les prestacions d’Empic.

tracking