SEGRE

MUNICIPIS

Una entitat de les Borges demana canviar dos carrers

Imatge d’arxiu de les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu de les Borges Blanques.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Ciutadana per la Memòria de les Borges reclama a l’ajuntament que es canviï el nom de dos carrers que recorden persones que van tenir “vinculació directa amb la dictadura franquista”. Es tracta dels carrers General Güell i Jaume Segarra. El primer està dedicat a Ildefons Güell, comandant militar a Ceuta sota les ordres de Primo de Rivera, mentre que el segon va ser un alt càrrec de l’Estat franquista. L’ent i tat demana que aquests noms siguin substituïts pels de Maria Rossell, responsable de la biblioteca popular de la Mancomunitat de Catalunya, i de Ramon Fabregat, fundador de la Joventut Catalanista de les Borges. Així mateix, la comissió va recordar que fa vuit mesos que ha expirat el termini per retirar les plaques del ministeri d’Habitatge franquista i que no “s’han tret les dos que encara hi ha a la capital de les Garrigues”.

Per la seua part, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va apuntar que el general Güell va ser “el responsable de portar les escoles a la ciutat”, encara que va assegurar que en el cas que es rebi una petició formal per al canvi dels noms dels dos carrers “s’estudiarà i es documentarà” per poder prendre una decisió fonamentada.

LES CLAUS

  • Noms de carrers. La Comissió Ciutadana per la Memòria de les Borges reclama a l’ajuntament que es canviï el nom dels carrers General Güell i Jaume Segarra per la seua “vinculació directa amb el franquisme”.
  • Ajuntament. L’alcalde, Enric Mir, va assegurar que en cas que es rebi una petició formal, s’estudiarà el canvi. L’entitat proposa que es dediquin a Maria Rossell i Ramon Fabregat. 
tracking