SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per maltractar i abusar dels seus cinc germans a Bellpuig

La jutge li imposa setze anys de presó per actes “brutals” i “cruels” contra els menors durant sis anys || Les víctimes van dir que tenia una llista amb els càstigs

L’acusat durant el judici celebrat el 23 d’octubre passat al jutjat penal 3 de Lleida.

L’acusat durant el judici celebrat el 23 d’octubre passat al jutjat penal 3 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat penal número 3 de Lleida ha condemnat a setze anys de presó un veí de la localitat de Bellpuig, I.B., per maltractar i abusar sexualment dels seus cinc germans petits durant sis anys. Per aquests fets, li imposa deu anys de presó per cinc delictes contra la integritat moral i sis anys més per dos delictes continuats d’abusos sexuals, ja que l’acusat va fer tocaments a dos de les seues germanes, a les quals també obligava a veure pel·lícules pornogràfiques.

A la sentència, la jutge considera provat que l’acusat va sotmetre les víctimes, d’entre 7 i 10 anys, a càstigs físics continuats sense motiu aparent al·legant petites infraccions o faltes comeses pels menors. Segons el relat de les víctimes durant el judici, l’acusat els pegava amb el cable del telèfon o amb estris de cuina, sobretot amb una espàtula de fusta, a més d’obligar-los a despullar-se o lligar-los de peus i mans.

Cops amb un cable o una espàtula i obligar-los a despullar-se o lligar-los, alguns dels càstigs

Entre els maltractaments que van patir, els menors també van ser sotmesos a exercici físic fins a l’extenuació. A la declaració, els nens van explicar que el seu germà tenia una llista amb càstigs segons les “faltes” que cometessin, com portar les ulleres quan no havien de fer-ho o llegir malament l’Alcorà. Pel que fa als abusos, a una de les germanes li va dir que ho feia “per comprovar si era lesbiana”.

La magistrada dóna plena credibilitat al relat de les víctimes que, fins i tot, arriben a justificar el comportament del seu maltractador. Considera que no hi ha cap motiu de revenja i que els menors senten vergonya i no volen parlar dels fets. Els maltractaments se succeïen a l’habitatge dels menors, als quals pegava per separat i els amenaçava perquè no intercedissin en defensa els uns dels altres. La sentència també té en compte els informes emesos pels psicòlegs de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV), que van acreditar la veracitat dels testimonis.

Segons la sentència, l’acusat va sotmetre els seus germans i germanastres “a actes brutals, humiliants i cruels que són susceptibles de ser qualificats com a degradants, i els inflingia patiments físics i psíquics”. A més, assenyala que els menors es posaven nerviosos quan s’aproximava l’hora d’arribar a casa per por del seu germà.

tracking