SEGRE

TRÀNSIT DELICTES

Imputats quinze conductors a Lleida per homicidi imprudent en tres anys

Setze persones més han estat acusades de causar lesions per imprudències i cinc, per abandonar el lloc de l’accident || El Codi Penal castigarà més aquests delictes

Acte del Dia Internacional de les Víctimes d’Accidents de Trànsit.

Acte del Dia Internacional de les Víctimes d’Accidents de Trànsit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés va aprovar dijous passat reformar el Codi Penal per endurir les penes als conductors que cometin imprudència al volant que causin lesions o mort a altres persones. Una reforma motivada per l’augment de la sinistralitat i de les imprudències vinculades al consum d’alcohol, drogues o excés de velocitat. Durant els últims tres anys, a les comarques lleidatanes els Mossos d’Esquadra han imputat quinze conductors per homicidi imprudent. Un delicte que, només l’any passat, es va multiplicar per quatre a la província de Lleida, al passar de dos imputats el 2015 a vuit el 2017.

Aquestes imprudències, segons la reforma, es podran castigar amb fins a nou anys de presó (en l’actualitat era un màxim de quatre), en el cas que el causant hagi consumit alcohol, drogues o hagi superat el límit de velocitat. Fins ara, era el jutge el que decidia la pena en funció de la gravetat. Amb el canvi de la llei, tots aquests supòsits es consideraran una imprudència greu al volant. Així mateix, el text aprovat pels grups parlamentaris, a excepció d’Units Podem, inclou que es tornin a penalitzar les lesions causades per aquestes conductes, que se sancionaran amb penes de multa de tres a dotze mesos. Durant els últims tres anys, els Mossos d’Esquadra han imputat setze conductors a la província de Lleida per lesions imprudents, una xifra que es va multiplicar per sis l’any passat. A aquests s’ha de sumar uns altres cinc xòfers imputats a les comarques lleidatanes per haver abandonat el lloc d’un accident sense auxiliar la víctima.

Abandonar el lloc d’un accident es castigarà amb fins a 4 anys de presó amb la reforma del Codi Penal

En aquest últim cas, la reforma aprovada pel Congrés inclou un nou delicte, d’abandó del lloc de l’accident, amb penes de presó de fins a quatre anys. Fins ara, el Codi Penal només incloïa aquest delicte en cas que la víctima no hagués mort en l’acte. Era una de les principals reivindicacions del col·lectiu ciclista i d’Anna González, la veïna de la Seu d’Urgell promotora de #PorUnaLeyJusta.

L’any passat es va denunciar 81 xòfers al dia per delictes de trànsit

Els Mossos d’Esquadra van imputar l’any passat un total de 972 conductors per delictes de trànsit a la província de Lleida, que implica una xifra alarmant de 81 al dia i que va augmentar un 47% respecte als imputats el 2016. Segons dades de la policia catalana, la principal causa penal al volant segueix sent el consum d’alcohol i drogues, amb 496 imputats a les carreteres lleidatanes l’any passat, amb 1,3 al dia. La xifra va créixer un 53% respecte a l’any anterior. El segueixen els conductors que van acabar al jutge per circular sense carnet, ja sigui perquè mai l’havien obtingut, perquè havien perdut tots els punts o bçe perquè el tenien retirat judicialment. Per aquesta raó, els Mossos van imputar 312 conductors a la província de Lleida, un 42% més que el 2016. Són una mitjana de 26 al mes.

tracking