SEGRE

MUNICIPIS SUBMINISTRAMENTS

Ossó de Sió, sense aigua de boca una setmana per tèrbola

Veïns asseguren que el problema es repeteix quan netegen el dipòsit || El municipi es proveeix del Canal d’Urgell

Imatge del cartell que l’empresa Sorea ha penjat en una font d’Ossó de Sió.

Imatge del cartell que l’empresa Sorea ha penjat en una font d’Ossó de Sió.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa una setmana que els veïns d’Ossó de Sió no poden consumir aigua de boca ni per cuinar ni per beure. L’empresa gestora del servei, Sorea, ha penjat cartells als diferents pobles del municipi (Ossó de Sió, Bellver d’Ossó, Castellnou i Montfalcó d’Agramunt) amb aquestes recomanacions al comprovar que “els índexs de terbolesa són superiors als límits establerts”.

Alguns veïns fan cas de les recomanacions i cuinen amb aigua embotellada, si bé la majoria dels consultats ahir per SEGRE van explicar que deixen reposar l’aigua als dipòsits i surt “bastant clara”. Els mateixos veïns van assenyalar que aquest problema es repeteix any rere any quan netegen el dipòsit d’aigua del municipi i en ocasions puntuals durant la resta de l’any, tenint en compte que a Ossó de Sió l’aigua no arriba potabilitzada i es proveeix directament del Canal d’Urgell.

Segons informen els cartells, la terbolesa de l’aigua l’ocasionen “problemes puntuals en l’origen de la captació del proveïment de l’aigua”.

Malgrat tot, des de Sorea asseguren que l’aigua sí que pot utilitzar-se per dutxar-se, rentar la roba i netejar els estris de la cuina, sense cap risc per a la salut.

S’ha de recordar que altres municipis de Lleida com Castelldans o Agramunt també han registrat últimament problemes de terbolesa, encara que en aquest últim cas el consistori ha anunciat que construirà una potibilizadora per solucionar-ho de manera definitiva.

tracking