SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS FINANCERS

El Banc Popular haurà de tornar 26.949 euros a dos lleidatans

Haurà de tornar 26.949 euros a dos lleidatans

La sentència s’ha dictat aquesta setmana als jutjats de Lleida.

La sentència s’ha dictat aquesta setmana als jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat de primera instància número 4 de Lleida ha condemnat el Banc Popular a tornar 26.949 euros més interessos a dos lleidatans per la conversió de bons en accions el 2 de febrer i el 20 de juny del 2016 sense facilitar als clients informació real sobre la solvència de l’entitat, que posteriorment va trencar.

Es tracta de la segona condemna contra el banc per aquesta raó dictada a Lleida i possiblement també a Catalunya, segons van explicar ahir a aquest diari fonts judicials. Als jutjats de Lleida hi ha més de tres-centes demandes similars, i milers al conjunt de Catalunya. Els lleidatans que han guanyat aquesta segona sentència a Lleida per les accions que els va endossar el Banc Popular van presentar la demanda a través de l’entitat Dret i Compromís: Associació Europea de Consumidors (ASEC), representada a la província de Lleida pel despatx Cudós Consultors.

Només l’entitat Dret i Compromís ha presentat 300 demandes a Lleida per les accions del Popular

La sentència, firmada dimarts passat, ha estimat els raonaments al·legats a la demanda, que va tramitar el lletrat José Luis Gómez, del bufet Cudós Consultors-Gonzalo Abogados.

En aquest sentit, la jutge explica que “ha de concloure’s que hi havia una gran diferència entre la situació patrimonial i financera en la qual realment es trobava el Banc Popular i l’expressada al fullet d’emissió d’accions, per la qual cosa l’entitat va incomplir amb el deure d’informació de la situació real, clara i comprensible de la seua situació financera i econòmica que exigeix la Llei del Mercat de Valors, incompliment que va ser el causant de l’error en el consentiment dels contractants i que determina l’anul·lació” dels contractes i la devolució per part del banc dels 26.949 euros als clients.

tracking