SEGRE

SUCCESSOS

La Fiscalia recorre la sentència del cas Vielha

Els dos acusats, oncle i nebot, van ser culpables d'un delicte d'abusos però no d'agressió sexual, tal i com demanava la Fiscalia. L'Audiència de Lleida els va condemnar a quatre anys i mig de presó.

Els dos condemnats per la violació de Vielha durant el judici celebrat a l’Audiència.

Els dos condemnats per la violació de Vielha durant el judici celebrat a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha anunciat avui que recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la sentència del cas Vielha. La sentència del tribunal va considerar que els dos acusats, oncle i nebot, van ser culpables d'un delicte d'abusos però no d'agressió sexual, tal i com demanava la Fiscalia. L'Audiència de Lleida els va condemnar a quatre anys i mig de presó.

Amb l'apel·lació, Fiscalia demana que es tipifiquin els fets com a agressió sexual enlloc d'abús i que, en cas que no s'accepti, augmenti la pena als set anys de presó. 

Els dos acusats van estar representats per l'advocat de La Manada, Agustín Martínez Becerra, i la sentència va causar una onada d'indignació. Així, Dones Lleida va qualificar d’“evident” que el cas havia de ser castigat com a agressió sexual a l’assenyalar que la víctima va ser intimidada. De la mateixa manera, Ester Capella, consellera de Justícia, va denunciar "el forat negre" que es visualitza amb aquestes resolucions judicials. 

tracking