SEGRE

La Generalitat assumeix la gestió de Boí Taüll

L'empresa que se'n feia càrrec va renunciar unilateralment al contracte

Martí Rafel, director comercial de Nozar.

Martí Rafel, director comercial de Nozar.Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha acordat assumir la gestió de l'estació d'esquí de Boí Taüll temporalment després que el passat 8 de novembre l'empresa que se'n feia càrrec, Promocions Turístiques de la Vall, de Grup Nozar, va renunciar unilateralment al contracte per a la prestació del servei. El Govern català, que ja era propietari del complex, ha autoritzat aquest dimarts a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A. i Avançsa a realitzar les actuacions necessàries per tal d’assegurar l’obertura i el funcionament de l'estació lleidatana.

L'Executiu també ha encarregat a les dos empreses públiques elaborar, en un termini no superior a 3 mesos, un informe en el qual s’analitzin les diferents alternatives de gestió del complex així com els seus avantatges i inconvenients. En l’esmentat informe també s’inclouran els requisits que s’hauran de complir per a la licitació, adjudicació i contractació pública en compliment d’allò que preveu la Llei.

El Govern ha informat que ha pres aquesta decisió "excepcional i d’urgència" degut a l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019 de l’estació d’esquí, que constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball directes i indirectes a la Vall de Boí i a la Comarca de l’Alta Ribagorça. En concret, depenen de l’estació d’esquí uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes.

La societat Actius de Muntanya és la propietària de l’estació situada a la Vall de Boí que va ser adquirida en execució de l’Acord de Govern aprovat el 23 de desembre de 2014. Els actius de Boí Taüll es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, S.A. fins al 30 d’abril de 2019. Però el passat 8 de novembre de 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d’arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

tracking