SEGRE

URBANISME FERROCARRIL

La Paeria constata que el talús de la via esquerda un carrer a Raimat

Falta d’estabilitat i despreniments afecten les edificacions, per la qual cosa ordena a Adif que el consolidi || Per garantir la seguretat de persones i béns

El talús salva un desnivell de quinze metres entre la via del tren i les cases.

El talús salva un desnivell de quinze metres entre la via del tren i les cases.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha ordenat a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) que efectuï obres per consolidar el talús al costat de la via del tren a Raimat, ubicat just al costat de la part posterior d’uns habitatges del carrer Formigó, i garantir d’aquesta manera “la seguretat de les persones i els béns”.

Els veïns d’onze cases d’aquest carrer denuncien des de fa anys l’aparició d’esquerdes a les seues propietats, que atribueixen a l’estat deficient del terraplè que separa la via ferroviària de la línia Barcelona-Lleida-Saragossa del carreró on hi ha els seus domicilis (vegeu el desglossament).

Un tècnic municipal va constatar a finals del mes passat problemes d’estabilitat del talús, que té uns quinze metres d’altura des del nivell dels immobles fins al de la via, i va certificar que aquesta situació va provocar despreniments que al seu torn es van traduir en l’afectació de murs i paviments i l’aparició d’esquerdes. Per aquesta raó, va veure necessari prendre mesures immediates per estabilitzar les terres i presentar un estudi tècnic de consolidació del talús.

Davant d’aquesta situació, l’ajuntament ha incoat aquest mateix mes una ordre d’execució per incompliment d’Adif del deure legal de conservació i rehabilitació del talús i ordena que en el termini d’una setmana prengui mesures per a estabilitzar-lo i en trenta dies, presenti l’estudi tècnic per consolidar-lo. No obstant, atorga deu dies per presentar-hi al·legacions i adverteix que l’incompliment injustificat dels terminis habilita el consistori per a l’execució subsidiària dels treballs i per a la imposició d’eventuals multes coercitives fins a aconseguir l’acatament de la resolució. Una portaveu d’Adif va indicar ahir que consultarà aquesta qüestió. El 2016, després de queixes veïnals a Raimat per les esquerdes a les cases, l’organisme va indicar que un informe tècnic va determinar que la degradació del talús no està causada per l’explotació ferroviària.

Així mateix, l’any passat va remarcar que no tenia prevista cap actuació per reforçar-lo al no veure-hi perill, encara que el Govern central es va comprometre a vigilar que l’erosió no acabés generant algun risc en el futur, segons consta en una resposta parlamentària.

Els veïns hi veuen “molt risc” i reclamen una solució La presidenta de l’entitat municipal descentralitzada de Raimat, Eva Horcajada, va assegurar que el talús al costat de la via del tren està cada vegada més degradat i va argumentar que els últims episodis de fortes pluges n’han agreujat la situació. “Cada vegada són més freqüents les pluges intenses i això afecta les cases. Suposa molt risc”, va destacar, i va recordar que fa diversos anys que els veïns expressen les seues queixes sobre això i reclamen una solució definitiva. Va explicar que recentment van avisar la Paeria del mal estat del talús, després dels últims xàfecs, perquè comprovessin in situ les denúncies veïnals del deteriorament del terraplè. Tal com va publicar aquest diari, fa prop d’una dècada que alguns residents al carrer Formigó batallen amb Adif, el Govern central i l’ajuntament per aconseguir una solució definitiva.

tracking