SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire acull vols de pràctiques per a cent pilots de Vueling

L’aerolínia els formarà a través d’un conveni amb l’escola d’aviació de Reus || Començarà el 2019 i es prolongarà 5 anys

Més de 24.000 persones a la Festa al Cel 2018 celebrada a l'aeroport de Lleida - Alguaire

Festa al Cel 2018 a AlguaireEdgar Aldana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Estudis Superiors d’Aviació (Cesda) de Reus formarà un centenar de pilots de la companyia aèria Vueling a l’aeroport d’Alguaire. L’acord, amb una durada prevista de cinc anys, inclou l’ús de les instal·lacions aeroportuàries de Lleida i Tarragona per tal de dur a terme pràctiques d’aproximació a la pista, enlairament i també aterratge. Cesda s’incorpora així a l’activitat de formació de pilots a Alguaire, una activitat que desenvolupen també la firma lituana BAA Training i altres empreses.

El responsable d’entrenament de tripulacions de Vueling, Alberto Hernández, va detallar que la primera promoció de pilots en el marc d’aquest acord serà de 16 joves que començaran la seua formació durant el primer semestre del 2019. Va afegir que les posteriors poden oscil·lar entre 20 i 40 alumnes.

Va ser la primera a volar a Alguaire i ara l’utilitza per a vols de pràctiques dels seus pilots

Es tracta de cursos amb dos anys de duració, amb un cost de 115.000 euros i que van dirigits a estudiants de més de 21 anys, que preferentment tinguin estudis universitaris. Permet obtenir la llicència de pilot d’aviació comercial ATPL (Airline Transport Pilot License) i l’habilitació específica per pilotar el model Airbus 320 que fa servir la companyia aèria amb base a Barcelona.

Vueling ja ha utilitzat en diverses ocasions la pista d’Alguaire per a pràctiques de vol dels seus propis pilots. Així mateix, va ser la primera a fer vols comercials a l’aeroport lleidatà juntament amb Ryanair el 2010. La Generalitat cedeix les instal·lacions per a aquesta activitat de formació, que la companyia durà a terme ara en col·laboració amb Cesda. Amb això, l’aerolínia pretén atendre les seues previsions de creixement per als propers anys, segons Hernández.

Cal recordar que l’aeroport lleidatà ha superat per primera vegada aquest any el llindar d’una desena d’empreses amb activitat continuada a l’aeroport d’Alguaire. La Generalitat preveu impulsar hangars per a manteniment i reparacions l’any vinent.

tracking