SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per abusar de dos amigues de la filla a Solsona

El Suprem ratifica la sentència que va imposar 2 anys i 4 mesos de presó || También assetjava les menors per internet

El judici es va celebrar el setembre de 2017 a l’Audiència.

El judici es va celebrar el setembre de 2017 a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a dos anys i quatre mesos de presó un veí de Solsona, P.D.L.H., de 55 anys, per abusar sexualment de dos nenes de 13 anys, amigues de la seua filla. L’alt tribunal ratifica així la pena imposada per l’Audiència Provincial de Lleida al considerar provat que va fer tocaments a una i va assetjar per internet (grooming) una altra. Segons la sentència, els fets van ocórrer a l’estiu de l’any 2015 quan l’acusat vivia al seu domicili situat a Solsona amb la dona i la filla menor d’edat. A l’esmentat domicili solien acudir amigues de la filla, com les víctimes, de 13 anys llavors. Una d’elles té una discapacitat del 35 per cent. Amb les dos, segons el tribunal, l’acusat va establir una relació de confiança, arribant a comunicar-s’hi a través de WhatsApp, enviant-los emoticones amb formes de cor, i també per Facebook. Un dia, entre juliol i agost del 2015, una de les menors va patir tocaments per part de l’acusat en dos ocasions diferents. A causa d’aquests abusos, recull el Suprem, la menor va patir una alteració a nivell emocional.

L’octubre de l’any 2015, segons la sentència, l’altra menor estava parlant amb la filla de l’acusat per internet quan l’home, aprofitant que la seua filla se’n va anar de l’habitació, va començar a dir-li coses obscenes. La menor li va dir pedòfil i va apagar la webcam.

L’acusat va entaular una relació de confiança amb les menors a través de WhatsApp i Facebook

El Suprem considera provat els fets i rebutja els recursos presentats pel condemnat al donar plena credibilitat a la declaració de les víctimes, que van relatar en el judici que l’hi havien explicat entre elles i als seus pares, que van denunciar els fets. “Aquest comportament perseguia una clara finalitat sexual per part de l’acusat”, conclou la sentència del Suprem. Per aquesta raó li imposa dos anys de presó per un delicte d’abús sexual i 4 mesos per un altre en grau de temptativa. Així mateix, li imposa sengles ordres d’allunyament respecte a les víctimes. A una d’elles (a la qual ha d’indemnitzar amb 1.500 euros pels danys morals) per un període de tres anys, i a l’altra, per un període d’1 any i 4 mesos.

tracking