SEGRE

ESQUÍ EMPRESES

La Generalitat assumeix el control de Boí Taüll després que Nozar renunciés a la gestió

L’Executiu, que és el titular des del 2014, es queda amb tota la plantilla i directius i n’assegura l’obertura dissabte que ve || L’empresa apunta a la impossibilitat de complir els pagaments d’arrendament

La Generalitat assumeix el control de Boí Taüll després que Nozar renunciés a la gestió

La Generalitat assumeix el control de Boí Taüll després que Nozar renunciés a la gestióAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Nozar ha renunciat a l’explotació de Boí Taüll catorze anys després d’aconseguir la major part de les accions de l’estació i després de traspassar-ne la titularitat a la Generalitat l’any 2014 per impagament d’un crèdit. L’Executiu assumeix d’aquesta forma el control total de les instal·lacions i treballarà a través de les empreses públiques Actius de Muntanya i Avançsa, que mantindran tota la plantilla i els seus directius i obriran tal com estava previst dissabte que ve.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va informar ahir de l’acord per assumir la gestió de Boí Taüll de manera urgent. Nozar va entregar fa quatre anys la titularitat de l’estació a canvi de cancel·lar el deute amb l’Institut Català de Crèdit, de 7,3 milions d’euros, però va continuar gestionant el complex a través d’un conveni que va assegurar aquella temporada i va comprometre el grup Nozar a pagar un lloguer de 75.000 euros a l’any. L’Executiu també ha encarregat a les seues dos empreses l’elaboració en un termini de tres mesos d’un informe en el qual s’analitzin les alternatives de gestió del complex. Artadi va explicar que preveuen injectar 1,2 milions d’euros i que les dos empreses s’encarregaran de veure quines necessitats té i com es pot licitar de cara al futur: “La nostra voluntat no és tancar, sinó fer una licitació que funcioni.”

La consellera Artadi anuncia una injecció d’1,2 milions d’euros al complex de neu

El director comercial de Nozar, Martí Rafel, va explicar ahir durant la presentació de la temporada que el conveni que es va firmar fa quatre anys obligava Nozar a gestionar l’estació fins aquesta campanya, però “a partir d’aquí s’obria la possibilitat de recomprar-lo o rescindir el contracte”. “Al final hem vist per diferents raons que el millor per garantir la continuïtat de l’estació és rescindir el contracte amb la Generalitat per la nostra part i descartar l’explotació i l’opció de compra.” Va afegir que en les més de tres setmanes de negociació les postures de Generalitat i empresa “no s’han mogut ni un centímetre”.

El Govern ja va avisar l’any 2015 que vetllaria pel compliment del contracte o assumiria el control del complex. Rafel, que va rebutjar donar detalls sobre el volum del deute, sí que va explicar que aquest feia molt difícil complir amb els objectius marcatges “de manera que s’ha preferit fer aquest pas”. Els clients no hi veuran canvis ja que l’activitat està garantida així com els llocs de treball. Fonts sindicals van apuntar que els empleats tenen assegurada la continuïtat fins a l’abril de l’any que ve i ja estan donats d’alta a la Seguretat Social com a treballadors d’Actius de Muntanya.

Així mateix, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, va remarcar que “l’empresa no ha complert amb la seua part a l’aportació que li correspon i la Generalitat ha dit prou”. Ara per ara, “la decisió de la Generalitat ens dóna la tranquil·litat que necessitem perquè durant les últimes setmanes s’han viscut moments molt complicats i l’obertura de Boí Taüll és decisiva per al desenvolupament econòmic del territori”.

Per la seua part, Artadi va explicar que l’estació genera 140 llocs de treball directes i tres-cents d’indirectes.

tracking