SEGRE

ESQUÍ NOVA TEMPORADA

La gestió pública de Boí Taüll es limitarà a les pistes i Nozar seguirà al capdavant d'hotels

Els cinc establiments del Pla de l’Ermita no formen part dels actius que el Govern català va adquirir l’any 2014 || L’empresa és arrendatària de cinc i el més gran ha passat a mans d’una cadena hotelera

Vista d’arxiu de la urbanització del Pla de l’Ermita.

Vista d’arxiu de la urbanització del Pla de l’Ermita.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gestió directa de Boí Taüll per part de la Generalitat després de la renúncia del grup Nozar es limitarà a les pistes d’esquí, mentre que els establiments hotelers que conformaven fins ara el resort del Pla de l’Ermita seguiran en mans privades. Així ho van confirmar fonts del departament d’Economia i pròximes a l’estació.

Promocions Turístiques de la Vall, filial de Nozar, seguirà la temporada vinent al capdavant de cinc allotjaments: els hotels Romànic i Taüll, l’aparthotel Augusta, els apartaments La Solana i Residencial La Solana. L’hotel Boí Taüll Resort ha passat a mans d’una cadena hotelera que l’ha rebatejat com a Yoy Vall de Boí.

Són els actuals propietaris dels establiments hotelers del Pla de l’Ermita

Cap dels edificis del Pla de l’Ermita no forma part dels actius de l’estació de Boí Taüll que la Generalitat va adquirir el 2014, com a dació en paga de deutes del grup Nozar. En anys anteriors, aquests immobles havien passat a mans d’altres creditors i actualment els seus amos són particulars i entitats bancàries.

Fins ara, Promocions Turístiques de la Vall havia continuat explotant-los tots com a arrendatària, de forma conjunta amb les pistes propietat de la Generalitat. Tanmateix, el grup Yoy va fer mesos enrere una oferta superior pel lloguer de l’hotel Boí Taüll Resort, que és el més gran amb 89 habitacions.

Les pistes d’esquí ocupen 63 persones, entre personal fix discontinu i de temporada, els contractes de les quals se subrogant ja a Actius de Muntanya, empresa pública de la Generalitat propietària de Boí Taüll. També es dóna per segura la continuïtat de directius. Fonts sindicals van apuntar que la subrogació de contractes no inclou les 76 persones ocupades en tasques d’hostaleria, tant als establiments hotelers del Pla de l’Ermita com en cafeteries del domini esquiable.

La renúncia del grup Nozar a gestionar les pistes a les portes de l’inici de la temporada d’esquí, dissabte vinent, ha portat a un relleu precipitat per assegurar l’obertura del domini esquiable i evitar pèrdues per al territori. El fet que s’hagi gestat en tot just unes setmanes deixa encara qüestions per resoldre. Una és la gestió de reserves, ara que una empresa gestiona l’allotjament i una altra les pistes.

El web del resort ahir no permetia reservar estades, si bé responsables de Nozar van assegurar dimarts que en tenien el doble que el 2017 per a la Puríssima, Nadal i Cap d’Any.

Milers de reserves per a la Puríssima i Nadal, el doble de les del 2017 Les bones condicions de neu han animat les reserves als hotels de Boí Taüll, segons va explicar dimarts Martí Rafel, directiu de Nozar. De fet, se n’ha duplicat el nombre de cara al pont de la Puríssima i també per a les festes de Nadal i Cap d’Any en comparació amb la campanya passada, que ja va ser bona. Rafel explica que seran milers les reserves fetes fins al moment pels esquiadors animats per les nevades que s’han registrat fins ara, que ha fet que l’estat de les pistes sigui òptim amb gruixos d’entre 30 i 90 centímetres. Els fins ara gestors de Boí Taüll van emetre un comunicat en què van assenyalar que la seua renúncia posa fi a una etapa “no exempta d’incertesa i dificultat” i van insistir que la continuïtat de l’estació “queda garantida”. Pel que fa a l’obertura d’aquest dissabte, la faran amb un forfet a 20 euros per a adults i gratis per a menors de fins a quinze anys.

tracking