SEGRE

PROJECTES TREN

Cervera sabrà al gener el cost de soterrar les vies del tren al centre

Les vies del tren a Cervera.

Les vies del tren a Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, que dimecres passat es va reunir a Madrid amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, va manifestar ahir que Foment s’ha compromès a facilitar un pressupost amb el cost que tindria soterrar les vies de tren a la capital de la Segarra. Segons Royes, s’espera que la resposta tingui lloc a començaments de l’any que ve.

La Paeria de Cervera va presentar dos propostes: una d’1,4 quilòmetres que projecta soterrar la via des des del Sindicat fins passat el pont ubicat al costat del parc de bombers, i una altra proposta de 990 metres, que aniria des del passeig de l’Estació fins al mateix pont.

La Paeria va presentar a Foment dos propostes per soterrar les vies al centre de la població

Segons Royes, el projecte suposaria una gran millora per al conjunt urbà “ja que se superaria una barrera que històricament ha dividit Cervera en dos parts”. Les dos propostes contemplen eliminar el pas a nivell del carrer Victòria de la capital de la Segarra, un punt conflictiu de trànsit a l’entrada de la ciutat.

A Cervera, les vies del tren divideixen la ciutat i suposen una barrera que la perjudica tant a nivell econòmic com social. Per salvar les vies hi ha dos ponts i un pas soterrat per a vehicles i dos passos més per a vianants al centre de la població. El soterrament és una llarga reivindicació de la ciutat per millorar-hi la seguretat.

tracking