SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Demanen 14 anys per a l'acusat de matar la mare i intentar-ho amb el germà a Bellvís

La Fiscalia creu que és responsable d’un delicte d’homicidi i un altre en grau de temptativa || Diu que el jove, de 22 anys, va assestar diverses punyalades amb un ganivet a la víctima en una forta discussió

Imatge d’arxiu d’una concentració després del crim a Bellvís, ocorregut el 7 d’abril del 2017.

Imatge d’arxiu d’una concentració després del crim a Bellvís, ocorregut el 7 d’abril del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de 14 anys de presó per al jove de Bellvís acusat de matar a ganivetades la seua mare i intentar-ho amb el seu germà el 7 d’abril del 2017. El Ministeri Públic considera que l’acusat, Marc Navarro Sancho, que llavors tenia 22 anys, és culpable d’un delicte d’homicidi, pel qual sol·licita vuit anys de presó, i d’un altre en grau de temptativa, pel qual en demana sis.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia assenyala que es presenten les circumstàncies agreujants de parentiu i abús de superioritat, per l’ús d’armes, però també l’eximent incomplet d’alienació mental.

Segons l’acusació pública, en el moment dels fets el parricida patia una esquizofrènia paranoide subcrònica, amb trastorn i dependència per l’ús de l’alcohol i cànnabis, agreujada per un mal compliment terapèutic i un consum important de substàncies tòxiques. “Això col·loca l’acusat en una situació de contacte deficient amb la realitat, per la qual cosa existia una greu alteració de la seua capacitat d’entendre i obrar conforme a la seua voluntat”, assenyala la Fiscalia.

Segons l’escrit, els fets van ocórrer quan cap a les vuit del vespre les dos víctimes i l’acusat eren a l’habitatge familiar a Bellvís. El germà es va adonar que li faltaven 5 euros a la cartera i li va dir a la mare que sospitava de l’acusat, conducta que la dona li va recriminar al fill.

A causa de l’esmentat “retret”, es va iniciar una forta discussió entre l’acusat i la mare al menjador de l’habitatge “en el transcurs de la qual el processat, guiat per l’ànim d’acabar amb la seua vida o comptant amb l’elevada probabilitat que això ocorregués”, armat amb un ganivet de grans dimensions, va assestar diverses punyalades a la mare. La dona, que va intentar defensar-se, va morir minuts després a causa d’una hemorràgia.

Al sentir els crits de la mare, el germà hi va anar corrent i la va veure “tirada a terra envoltada de sang”. Quan l’acusat es va adonar de la presència del seu germà, es va dirigir contra ell i van forcejar pel ganivet. Finalment li va assestar diverses punyalades a la mà, la cara i l’omòplat.

Mentre atacava el seu germà, l’acusat va proferir expressions amenaçadores com “Estic boig, no puc parar!”.

tracking