SEGRE

CONSTRUCCIÓ BALANÇ

Naut Aran atorga 40 llicències per a habitatges el 2018, més que en els últims deu anys

Els arquitectes van donar el vistiplau a 312 projectes entre gener i juny a Lleida, el doble que en el mateix període del 2017 || Construccions a Vielha, Escunhau, Bagergue, Arties, Gessa i Salardú

Imatge d’un dels habitatges que actualment estan en construcció a Bagergue.

Imatge d’un dels habitatges que actualment estan en construcció a Bagergue.XAVIER ALDOMÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Naut Aran ha atorgat aquest any 40 llicències per a la construcció d’habitatges, més que el total de l’última dècada (unes 30), la qual cosa significa que “el sector immobiliari comença a repuntar en aquesta zona de la Val després de deu anys de crisi”, va explicar l’alcalde, César Ruiz-Canela. Per la seua part, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, va assegurar que “a Naut Aran s’hauria registrat una reactivació més accelerada del sector que en el conjunt d’Aran”. Barrera va apuntar que a la Val s’han mantingut les obres de reforma i manteniment, encara que “no als mateixos nivells que abans de la crisi econòmica”. En aquest sentit, a Aran hi ha actualment habitatges en construcció a Vielha, Escunhau, Bagergue, Arties, Gessa i Salardú.

Aquest increment en els projectes immobiliaris també s’ha fet notar a tota la demarcació, on el col·legi d’arquitectes ha visat entre els mesos de gener i juny d’aquest any 312 projectes, el doble que en el mateix període de l’any passat i gairebé el mateix número que en tot el 2017 (quan van ser 335). Aquestes xifres, malgrat constatar un augment de les noves construccions a la demarcació, queden lluny dels 13.864 immobles que es van començar a aixecar a Lleida l’any 2006, uns anys abans de la caiguda de la bombolla immobiliària.

“El sector es reactiva a la Val, encara que les petites obres s’han mantingut durant la crisi econòmica”

En el cas d’Aran, a Bagergue s’ha posat en marxa aquest 2018 un pla especial que consta de 50 habitatges i l’ajuntament ja ha donat llicències per construir-ne 20, mentre que a Arties també s’han atorgat 6 permisos per a les obres d’una unitat d’actuació al centre del poble que contempla un total de 23 cases unifamiliars. L’alcalde va apuntar que a Gessa i a Salardú també s’han donat diverses llicències al llarg d’aquest any 2018.

Per una altra banda, el primer edil de Vielha, Juan Antonio Serrano, va apuntar que ara s’estan aixecant 15 cases a Escunhau, a la zona on es trobava l’hotel Es Pletieus. A més, al Cap de la Vila de la capital aranesa ja estan començant les excavacions per tal d’iniciar la construcció d’uns 30 immobles a partir de la primavera vinent i darrere de l’hotel La Vall se n’habilitaran sis més, aproximadament. No obstant, al Baish Aran l’activitat immobiliària és menor i se centra en la compra de pisos o cases que ja estan construïts i en la rehabilitació i petites obres, segons fonts municipals.

tracking