SEGRE

EFEMÈRIDE LABORAL

Mil racions de ranxo en els 100 anys de la vaga de La Canadenca a Camarasa

En el marc de la celebració del centenari de la central hidroelèctrica de la Pallaresa

Imatge de la preparació del Ranxo dels Vaguistes que es va repartir ahir a Camarasa.

Imatge de la preparació del Ranxo dels Vaguistes que es va repartir ahir a Camarasa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Camarasa va preparar ahir mil racions de Ranxo dels Vaguistes per recordar el centenari de l’inici de la vaga de La Canadenca, que es va iniciar en aquesta població i es va estendre a tot Catalunya i va aconseguir la jornada laboral de vuit hores.

Els treballadors de la central hidroelèctrica, que aquest any també celebra els 100 anys d’edat, i els seus familiars cuinaven cada dia un ranxo per poder tenir un plat calent diàriament durant les jornades de protesta. És per aquesta raó que l’ajuntament va organitzar ahir un dinar popular que va tenir com a protagonista aquest plat elaborat amb botifarra, cigrons i mongetes, entre molts altres ingredients.

En total, al Casal Cultural de Camarasa es van repartir aproximadament 900 racions del miler que les encarregades de cuinar el tradicional Ranxo de Ponts van preparar des de primera hora del matí. L’alcaldessa, Elisabet Lizaso, es va mostrar completament satisfeta amb la participació dels veïns en aquest acte, que és l’últim que s’organitza aquest any per commemorar el centenari de la central de la Noguera Pallaresa.

Durant el matí, els assistents a l’acte van poder visitar també l’exposició sobre els 100 anys de la presa, que recull la seua història i els avenços tecnològics que van introduir per construir-la. També es van oferir rutes guiades pels carrers del municipi on s’han instal·lat plaques que recorden els establiments, bars i comerços que es van obrir durant les obres de la central, quan el municipi va passar a tenir fins a 2.000 habitants.

tracking