SEGRE

NEU NOVA CAMPANYA

Més de 10.000 esquiadors omplen les pistes en l'inici de la temporada

El primer (i precoç) cap de setmana de la temporada d’esquí a les pistes de Lleida es va saldar amb més de deu mil esquiadors, entre Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot, Port Ainé, Port del Comte i Tuixent. Les instal·lacions esperen més afluència per al pont de la Constitució, del 6 al 9 d’aquest mes, quan també confia obrir Tavascan.

L’estació de Boí Taüll va rebre ahir diumenge uns 1.200 esquiadors, més els 1.300 de dissabte.

L’estació de Boí Taüll va rebre ahir diumenge uns 1.200 esquiadors, més els 1.300 de dissabte.STEFI GABRIELLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de deu mil esquiadors han estrenat aquest cap de setmana la temporada d’esquí a les pistes de Lleida. Port Ainé i Espot van obrir ja divendres passat amb centenars d’esquiadors, mentre que dissabte s’hi van sumar Baqueira Beret, Boí Taüll i Port del Comte, i es van afegir així a l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa, que va inaugurar la campanya l’1 de novembre. En total, més de cent quilòmetres de pistes i uns 10.500 esquiadors. Cal remuntar-se a una dècada enrere per trobar un inici de temporada tan primerenc, mentre que no existeix cap precedent de tantes pistes obertes per aquestes dates.

Per estacions, la que va registrar una afluència més gran va ser Baqueira Beret, amb unes 4.000 persones (dos mil dissabte i dos mil ahir), segons fonts d’aquesta instal·lació aranesa, que compta amb 23 pistes obertes. Així mateix, 2.500 esquiadors van optar per Boí Taüll (1.200 ahir i 1.326 dissabte), que de moment ha obert el 70% de les pistes, una superfície de 32 quilòmetres. Fonts de l’estació de l’Alta Ribagorça van remarcar la seua satisfacció pel volum de persones rebudes en el primer cap de setmana de funcionament i esperen un increment per al pont de la Constitució, entre els propers dies 6 i 9. Els dominis esquiables de Ferrocarrils de la Generalitat al Pallars Sobirà, Espot i Port Ainé van sumar uns dos mil esquiadors entre dissabte i diumenge (ahir hi va haver 308 i 632, respectivament, segons FGC). A Port del Comte, per la seua part, van registrar 1.200 usuaris el cap de setmana i confien incrementar la xifra durant el pont, quan ja es trobarà oberta la carretera d’accés, segons fonts de l’estació. L’estació de Tavascan confia també iniciar la campanya per al pont

Després d’una obertura primerenca, esperen més afluència durant el pont de la Constitució

Respecte a l’esquí nòrdic, l’estació de Tuixent-la Vansa, amb 27 quilòmetres oberts, va rebre 800 persones entre dissabte i diumenge, informa Cynthia Sans.

Durant el seu primer mes d’obertura ja havia registrat el 12% del total d’esquiadors que van passar per les seues instal·lacions la temporada passada. Quant a la resta d’estacions de nòrdic, la de Lles té operatiu un circuit de 20 quilòmetres per a raquetes i la de Guils Fontanera, un altre de deu.

El patronat de Turisme de la Diputació espera una ocupació mitjana del 70 per cent a les comarques del Pirineu entre el 6 i 9, encara que podria fregar el ple amb un 90% de places d’allotjament ocupades a l’entorn de les estacions d’esquí divendres i dissabte.

Pel que fa al turisme rural, podria assolir una mitjana del 85% i del 70% als bungalous dels càmpings.

Cerler, l’única estació del Pirineu aragonès ja oberta Aramon Cerler va estrenar la campanya d’esquí divendres passat i de moment és l’única estació del Pirineu aragonès oberta. Ahir tenia 29 pistes obertes i deu remuntadors, amb un total de 32 quilòmetres esquiables de neu en pols. La resta dels dominis d’Aragó tenen previst inaugurar la temporada de cara al pont de la Constitució. Quant a les pistes d’esquí d’Andorra, aquest cap de setmana han obert Grandvalira i Ordino-Arcalís, que es van afegir a Vallnord, que ja va iniciar la campanya divendres.

L’estació de Boí Taüll va rebre ahir diumenge uns 1.200 esquiadors, més els 1.300 de dissabte.

L’estació de Boí Taüll va rebre ahir diumenge uns 1.200 esquiadors, més els 1.300 de dissabte.STEFI GABRIELLE

L’estació de Boí Taüll va rebre ahir diumenge uns 1.200 esquiadors, més els 1.300 de dissabte.

L’estació de Boí Taüll va rebre ahir diumenge uns 1.200 esquiadors, més els 1.300 de dissabte.STEFI GABRIELLE

tracking