SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Fraga dóna a 6 hortolans un mes per deixar el solar de la futura residència

L’han utilitzat durant anys i el consistori el recupera per impulsar el projecte

Els terrenys on s’ubicarà la nova residència.

Els terrenys on s’ubicarà la nova residència.AYUNTAMIENTO DE FRAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha instat mitja dotzena d’hortolans de la capital del Baix Cinca que abandonin en el termini d’un mes el sòl públic que ocupen als afores de la capital, a la carretera de Mequinensa, en un solar al costat de la caserna de la Guàrdia Civil, a la zona coneguda com a Nova Fraga.

Es tracta d’una superfície total de 14.500 metres quadrats, dels quals 7.500 estan destinats a la residència per a la tercera edat que ha projectat la comarca. La resta de la superfície es dedicarà a altres serveis i equipaments.

De fet, el consistori de Fraga ja va avançar a l’estiu els tràmits per cedir aquests terrenys a la comarca. En aquest sentit, l’ajuntament de Fraga ha enviat una carta als hortolans perquè abandonin durant aquest període aquests terrenys. Es tracta de ciutadans que durant anys han conreat a la zona i fins i tot hi han construït algunes cabanes per a les eines. El consistori va recuperar aquests terrenys fa més de dos dècades i en els últims anys s’han requalificat de rústics a urbans.

Durant anys, aquest enclavament ha estat utilitzat per fer hort i no han pagat cap tipus de taxa ni rebut per explotar aquests terrenys, segons l’ajuntament.

Val a recordar que la primera ubicació triada per a la residència pública d’ancians comarcal es va descartar el 2017 al trobar-se en zona inundable, segons la nova normativa establerta per l’Estat a finals del 2016.

La comarca del Baix Cinca necessita aquest servei per a la gent gran amb urgència ja que els dos centres que hi ha, un de públic i un altre de privat, estan al màxim de capacitat. En aquest sentit, la construcció d’un nou geriàtric evitarà que famílies de la comarca hagin de portar els seus familiars a residències de localitats properes.

tracking