SEGRE

BALAGUER NADAL

La pista de gel de Balaguer obliga a traslladar el mercat

Balaguer busca ubicació per a una quinzena de parades i un espai alternatiu per rebre els Reis Mags a l’estar ocupada la plaça Mercadal per la pista de patinatge

La plaça Mercadal on s’ubicarà la pista sobre gel.

La plaça Mercadal on s’ubicarà la pista sobre gel.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pista de patinatge sobre gel que el consistori de Balaguer instal·larà a la plaça Mercadal i que va adjudicar ahir per 40.000 euros, obliga el consistori a buscar alternatives per ubicar una quinzena de parades del mercat setmanal dels dissabtes i per a la celebració de la cavalcada dels Reis Mags. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que s’estan estudiant diverses opcions per a la cavalcada, “ja que Balaguer rep sempre els Reis Mags en un gran escenari instal·lat al centre de la plaça Mercadal, una cosa que en aquesta edició serà del tot impossible”, va dir.

Vidal va assegurar que hi ha un parell de propostes però res definitiu, perquè “és molt difícil ubicar l’escenari en un altre enclavament de la ciutat, potser hem de canviar l’arribada o rebuda”, va dir.

Així mateix, Vidal va assegurar que la quinzena de parades del mercat es resituaran als carrers laterals de la plaça, a la costa del carrer Botera o al passeig de l’Estació. La resta de paradistes mantindran la ubicació. La reubicació de les parades es farà des del cap de setmana del 15 de desembre al dia 5 de gener, tots dos inclosos. La pista de patinatge sobre gel ocuparà més de 300 metres quadrats del centre de la plaça.

L’objectiu de la instal·lació és el d’afavorir els sectors del turisme, el comerç i la restauració durant les dates nadalenques, va explicar el primer edil. La previsió és que entri en funcionament el proper dia 12 de desembre fins al dia 7 de gener. Durant aquest període, els comerços oferiran descomptes perquè els clients puguin anar a patinar a la pista.

D’altra banda, el consistori ha acordat amb els centres educatius de la ciutat que durant una setmana i mitja, fins al dia 21, els alumnes puguin disfrutar de la pista de gel durant el matí de manera gratuïta.

tracking