SEGRE

SALUT SERVEIS

Proves oftalmològiques a la Seu eviten 700 desplaçaments a Lleida

La Fundació Sant Hospital substitueix les butaques de pagament per als acompanyants

L’hospital va substituir fa poc més d’una setmana les butaques.

L’hospital va substituir fa poc més d’una setmana les butaques.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell porta a terme des de principis d’aquest any tres noves proves oftalmològiques que han evitat 700 desplaçaments de pacients fins a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El servei és possible gràcies a l’adquisició de dos equips d’última generació que han suposat una inversió de 70.000 euros i que ha sufragat la Diputació. El balanç, “totalment positiu”, el va fer públic ahir el centre mèdic de la capital de l’Alt Urgell, que va apuntar a la necessitat de continuar treballant “per disminuir les derivacions” dels pacients de les comarques de muntanya.

El gerent, Francesc Guerra, va destacar també el conveni amb el servei d’anestesiologia de l’Arnau, que permet a tots aquells pacients que han de ser operats a Lleida fer les proves del preoperatori a la Seu i que ha evitat més de 100 desplaçaments aquest any.

El conveni amb l’hospital Sant Joan de Déu en matèria de cardiologia pediàtrica ha evitat d’altra banda més de seixanta viatges de famílies fins a Barcelona.

D’altra banda, el centre mèdic ha substituït les butaques de les habitacions de la planta d’hospitalització i ha eliminat el pagament dels cinc euros per dia per poder reclinar-les. La decisió d’incorporar ja fa set anys seients de pagament va generar una gran polèmica entre els usuaris.

El centre ha invertit ara 16.000 euros i ha adquirit 35 butaques, totalment reclinables, i que suposen una millora per a la mobilització dels pacients més dependents per part del personal sanitari. La substitució d’aquestes butaques coincideix amb la remodelació de les habitacions de la planta d’hospitalització. L’hospital ha renovat la pintura, la il·luminació i part del mobiliari, la qual cosa ha suposat una inversió de 9.000 euros.

tracking