SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Un exreclús de Ponent agredeix un funcionari en un súper

Va acceptar ahir 6 mesos de presó per uns fets ocorreguts el juliol del 2017 a Bell-lloc || No podrà atansar-se al treballador

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un exreclús del Centre Penitenciari Ponent va acceptar ahir una condemna de sis mesos de presó per pegar a un funcionari del centre en un supermercat. Els fets van tenir lloc l’11 de juliol de l’any passat en un establiment de la localitat de Bell-lloc. A més de la pena de presó, el condemnat tampoc podrà atansar-se al funcionari a menys 10 metres durant els propers 14 mesos.

El judici per l’agressió es va celebrar ahir al jutjat penal número 3 de Lleida. Fiscalia, el lletrat de la Generalitat (representant del funcionari) i l’advocada de la defensa van arribar a un acord abans de la celebració de la vista oral, per la qual cosa es va acabar celebrant un judici per conformitat. D’aquesta forma, l’acusat va reconèixer que l’11 de juliol del 2017 va clavar un cop de puny a la cara a un funcionari del Centre Penitenciari de Ponent, que coneixia de la seua estada a la presó, quan van coincidir en un supermercat de Bell-lloc. La jutge, després del reconeixement dels fets per part de l’acusat, va dictar la sentència in voce.

El condemnat no podrà atansar-se a la víctima a menys de 10 metres fins al febrer de l’any 2020

L’home va ser condemnat a sis mesos de presó per un delicte d’atemptat contra funcionaris públics i al pagament d’una multa de 180 euros per un delicte lleu de lesions. L’exreclús també es va comprometre a indemnitzar la víctima amb 400 euros per les ferides que li va causar.

Així mateix, la jutge també va dictar una ordre d’allunyament de 10 metres per un període de 14 mesos. D’aquesta forma, el condemnat no podrà atansar-se al funcionari fins al febrer de l’any 2020.

D’altra banda, fa temps que els funcionaris de presons reclamen ser considerats agents de l’autoritat com a mesura dissuasiva per reduir el nombre d’agressions que les inflingen els reclusos.

Els atacs a funcionaris a la presó de Ponent s’han duplicat aquest any respecte a l’anterior, segons les dades del sindicat CSIF. Concretament, en els vuit primers mesos d’aquest any s’han comptabilitzat sis agressions per les tres comeses en el mateix període de l’any passat.

tracking