SEGRE

EMERGÈNCIES INFRAESTRUCTURES

El parc de bombers de Seròs, apuntalat des de fa dos anys i mig

L’ajuntament aprova l’expropiació dels terrenys on s’ha de construir el nou espai

Un bomber de Seròs mostra una de les esquerdes del parc, que fa dos anys i mig que està apuntalat.

Un bomber de Seròs mostra una de les esquerdes del parc, que fa dos anys i mig que està apuntalat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de Bombers voluntaris de Seròs ja fa dos anys i mig que està apuntalat a causa de les males condicions i a l’espera de la construcció d’unes noves instal·lacions que s’estan demorant més del que s’havia previst. Una situació que “indigna” la vintena de bombers assignats a aquest parc estratègic per al territori perquè dóna cobertura a tot el Baix Segre.

Interior va prometre que el nou parc estaria en funcionament aquest any 2018 en un terreny cedit per l’ajuntament. Tanmateix, el consistori va haver de buscar un altre espai perquè la finca prevista està afectada per una nova norma d’inundabilitat. Finalment, dijous passat, el ple de l’ajuntament va aprovar l’expropiació d’uns terrenys per ubicar-hi el futur parc.

“Esperem que la tramitació vagi ràpida però si fins ara no hi ha hagut parc no ha estat per culpa de l’ajuntament”, va explicar l’alcalde, Gabriel Pena.

Per la seua banda, des de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) van reiterar que “és una prioritat” i que “està previst incloure-ho als Pressupostos de la Generalitat del 2019”, que estan pendents d’aprovació. Per la seua banda, Marc Albà, cap dels bombers voluntaris d’aquesta localitat, espera que la situació es desbloquegi “perquè fins ara ha estat paralitzada”.

D’altra banda, els bombers funcionaris voten fins dissabte que ve si continuen fent hores extres a causa de la falta de personal. Els sindicats ja han convocat dos manifestacions per demanar més recursos.

tracking