SEGRE

TURISME INICIATIVES

Quinze empreses del Sobirà ofereixen packs entorn de l'ós

Fins a cinquanta activitats com explorar-ne el rastre o contemplar flora i fauna || Presentades en el marc del programa Piroslife

Els óssos es comuniquen a través de l’olor dels seus peus

Els óssos es comuniquen a través de l’olor dels seus peusEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una quinzena d’empreses del Sobirà oferiran paquets turístics que tindran com a eix central l’ós, per posar-lo en relleu i aprofitar la seua presència com un element dinamitzador turístic i econòmic del territori. Aquest projecte es desenvolupa en el marc d’un conveni de col·laboració entre la conselleria de Territori i el Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu per a la promoció de l’ós, dins del programa Piroslife per a la consolidació d’aquesta espècie al Pirineu. En total, oferiran una cinquantena d’activitats a les Valls d’Àneu, Cardós i Ferrera, que són les que participen en el projecte. En aquest sentit, el director general de Política Ambiental, Ferran Miralles, va explicar ahir que l’objectiu del projecte és que “el Pallars es converteixi en un focus del turisme de fauna i de naturalesa”.

Totes aquestes activitats busquen promocionar la zona on viuen els óssos com un hàbitat natural ben conservat i amb un gran atractiu turístic i ambiental. Les activitats destaquen perquè tenen el paisatge com a referent i volen millorar la percepció dels veïns de la comarca sobre la reintroducció de noves espècies de fauna (en especial l’ós). Entre les experiències que proposen les empreses hi ha caminades per observar fauna, per conèixer el rastre de l’ós, el cant dels ocells i veure papallones, entre d’altres.

tracking