SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Consell d'Estat desencalla el túnel del coll de Lilla i les obres començaran l'any 2019

L’inici, pendent dels acords del Govern central i la Generalitat a la comissió d’Infraestructures || El pressupost s’encareix vint milions d’euros, que se sumen als vuitanta que s’havien previst inicialment

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell d’Estat ha desencallat les obres del túnel del coll de Lilla (a l’N-240), llargament reivindicat pel territori i que reduirà el temps de trajecte entre les comarques de Lleida i Tarragona. La previsió és que les obres comencin l’any que ve, tot i que encara serà necessari que el Consell de Ministres ratifiqui l’augment en la inversió que ha autoritzat el Consell d’Estat. En aquest sentit, el pressupost s’encareix vint milions d’euros, que se sumen als vuitanta ja previstos per als treballs del túnel i la resta del traçat de l’A-27 (paral·lela a l’N-240) entre Valls i Montblanc, la qual cosa implicarà una inversió de cent milions en total, segons fonts de la delegació del Govern a Catalunya. Aquest increment es deu al fet que les obres van haver de replantejar-se i retardar un any al detectar argiles expansives al subsòl, cosa que va obligar a modificar el projecte del túnel per assegurar-ne l’estabilitat. No obstant, la data d’inici els treballs està pendent dels acords entre el Govern central i la Generalitat a la comissió bilateral d’Infraestructures. La subdelegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va explicar que l’impuls a aquesta infraestructura reflecteix el compromís de l’Executiu central “amb la contínua millora de la xarxa de carreteres de l’Estat a Catalunya i la vocació de donar resposta a les sol·licituds territorials i ciutadanes”. Val a recordar que el retard en la construcció del túnel l’any passat va provocar que es convoquessin manifestacions per reclamar el nou túnel.

El traçat de l’A-27 està en servei entre Tarragona i Valls i queda pendent el tram de Valls a Montblanc, que inclou el túnel. Entre Montblanc i les Borges s’espera que els vehicles circulin per l’AP-2 lliure de peatges (la concessió expira el 2021). Queda per executar la duplicació de l’N-240 entre Lleida i les Borges. Al seu torn, Estat i Generalitat negocien ampliar la desviació de camions a l’AP-2 fins a Soses. L’entrada en vigor d’aquesta mesura entre la capital de les Garrigues i el Pla de Santa Maria ha causat queixes de transportistes (vegeu el desglossament).

La marxa lenta de camions de tornada a Lleida i retencions a la calçada en sentit contrari.

La marxa lenta de camions de tornada a Lleida i retencions a la calçada en sentit contrari.ITMAR FABREGAT

La marxa lenta de camions de tornada a Lleida i retencions a la calçada en sentit contrari.

La marxa lenta de camions de tornada a Lleida i retencions a la calçada en sentit contrari.ITMAR FABREGAT

tracking