SEGRE

MUNICIPIS CIVISME

Un municipi de Lleida censarà, marcarà i esterilitzarà els gats de carrer

Mitjançant la col·laboració dels veïns que ara s’ocupen d’alimentar-los || Bans municipals per participar en la iniciativa i frenar-ne la proliferació

L’ajuntament de la Granadella, que promou la iniciativa.

L’ajuntament de la Granadella, que promou la iniciativa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Granadella farà un cens de gats de carrer per esterilitzar-los i posar-los un xip. D’aquesta manera vol controlar la població d’aquests animals que ha proliferat en els últims anys, la qual cosa ha generat problemes de salubritat i destrosses al mobiliari urbà, segons ha explicat l’alcalde, Carles Gibert. L’ajuntament ha emès diversos bans municipals per animar els veïns que els donen menjar que se’n facin responsables. Amb aquesta finalitat, ha habilitat una llista al consistori perquè s’inscriguin i participin en la iniciativa. El consistori aplica un procediment promogut per la Generalitat per a la captura, esterilització i marcatge que estableix subvencions a les administracions que opten per aquesta mesura. Per la seua part, l’ajuntament també fixarà una partida municipal per sufragar les despeses, va indicar Gibert.

La brigada municipal es farà càrrec de col·locar gàbies per a la captura i el trasllat al centre veterinari Riu Ebre, on seran esterilitzats i marcats. Segons l’alcalde, s’han comptabilitzat entre quaranta i cinquanta gats a la població que s’aniran castrant gradualment. “No obstant, només s’aplicarà en un determinat nombre d’animals ja que no s’esterilitzaran tots els exemplars”. El preu és de 60 euros a les femelles i 40 euros els mascles. La majoria d’aquest import es pagarà amb els ajuts del Govern, en concret, de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

La brigada col·locarà gàbies per a la captura i el trasllat dels animals a un centre veterinari

Comptaran amb ajuts de la Generalitat i el consistori habilitarà una partida al pressupost

Segons Gibert, per posar en marxa tot aquest operatiu es va contactar amb diverses protectores d’animals de Lleida que “ens van aconsellar que ens poséssim en contacte amb els veïns que es feien càrrec d’aquests animals perquè tinguessin unes millors condicions de vida, alhora que se’n limitava la reproducció incontrolada”. L’ajuntament ja ha habilitat llistes perquè els veïns que estiguin disposats a cuidar-se dels animals s’hi apuntin aquests dies.

tracking