SEGRE

INFRAESTRUCTURES SERVEIS

Queixes a Balaguer per la piscina coberta, que ha quedat obsoleta

Deficiències estructurals i casos de tos entre nadadors per problemes amb el clor

La situació de la piscina ha generat queixes a Balaguer.

La situació de la piscina ha generat queixes a Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Socis i pares de nens del Club Esportiu Natació Balaguer (CENB) s’han queixat a la direcció de l’entitat i a l’ajuntament de les carències de la piscina coberta de Balaguer i perquè durant l’últim mes i mig s’han donat casos de tos “aguda” entre els nadadors, especialment en els nens que s’entrenen dos hores diàries en aquesta infraestructura de la capital de la Noguera. Així ho van confirmar ahir des del club de Balaguer, que van apuntar que des de l’inici de la temporada d’hivern aquesta situació s’ha repetit en dos o tres ocasions. “No arriba a ser una intoxicació però és molest per als nostres fills”, va explicar un dels pares.

Per la seua part, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que es va tractar d’un problema de regulació del clor i que en el seu moment es va modificar. No obstant, des del club van apuntar ahir que encara es desconeix la causa concreta que provoca aquesta situació en els nadadors, malgrat que “és necessari que s’acabi i no es repeteixi. El president de l’entitat, Joan Sunyer, va destacar que el problema no recau només en la regulació del clor, sinó en una “espècie de microclima que es produeix a la piscina”. “Sabem que des de la direcció tècnica de la infraestructura hi estan buscant una solució definitiva i que les actuacions que s’han portat a terme fins al moment han funcionat durant un període de temps, però no són la solució definitiva perquè es repeteix la situació de tos entre els usuaris”, va afirmar.

Respecte a les carències de la piscina coberta, inaugurada fa divuit anys (l’octubre del 2000), el primer edil va assegurar que l’oficina tècnica de l’ajuntament de Balaguer estudia pressupostos per millorar tota la infraestructura, especialment la coberta, que és la que presenta més deficiències estructurals. Es tracta d’una coberta retràctil fabricada amb ferro i policarbonat.

Vidal va assegurar que hi ha moltes goteres i que l’estructura es mou. “Estem mirant altres sistemes de tancament més lleugers que permetin les màximes garanties a la instal·lació, i sigui assumible per al pressupost de l’ajuntament”, va dir.

Un milió d’euros per a una de nova

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que la solució definitiva passa per construir una nova piscina coberta amb un cost aproximat d’un milió d’euros. “Una cosa que per ara és totalment inviable per a Balaguer”, va dir.

tracking