SEGRE

COMARCAS

Les pistes garanteixen la pràctica de l'esquí malgrat les altes temperatures del pont

Baqueira duplica fins als 34 els quilòmetres esquiables, mentre que Tavascan continua tancada

Esquiadors a les pistes de Port Ainé, al Pallars Sobirà, gaudeixen del bon temps.

Esquiadors a les pistes de Port Ainé, al Pallars Sobirà, gaudeixen del bon temps.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures d’aquests dies a causa de la inversió tèrmica amb temperatures de fins a 8 graus de mínima a la part superior de les pistes obliguen Baqueira a dispersar la neu que va caure al novembre. No obstant, l’estació ha aconseguit duplicar els quilòmetres esquiables gràcies a aquesta maniobra i ha passat dels 15 de primers de setmana als més de 34 habilitats de cara al pont festiu, cosa que garanteix la pràctica de l’esport blanc.

El complex hivernal amb millors gruixos (entre 20 i 80 centímetres) és Boí Taüll, que té gairebé el 80 per cent de les instal·lacions obertes. Per la seua banda, les estacions del Sobirà, Port Ainé i Espot, tenen entre 20 i 50 centímetres de neu, suficients per resistir en bones condicions tot aquest llarg cap de setmana. Tavascan continua tancada per falta de neu i a l’espera de precipitacions només està oberta per a usos turístics tant la zona d’alpí com la de nòrdic. Responsables dels complexos de Ferrocarrils de la Generalitat (Espot i Port Ainé) van indicar que s’espera que a partir d’aquest dilluns baixin els termòmetres per posar en marxa els canons, igual que la resta de les pistes.

Pel que fa a les pistes de fons, tan sols està oberta Tuixent-La Vansa, mentre que a la resta s’hi pot accedir per fer raquetes. El bon temps previst per a tot el pont va animar l’afluència d’esquiadors a totes les pistes.

tracking