SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Membres del PDeCAT trien el relleu de Joan Reñé i el partit amenaça amb expedients

Antoni Balasch i Joan Eroles, que haurien de ser ratificats en una assemblea || Perill d’escissió a la formació i la direcció assegura que la decisió “contradiu els estatuts i no se’ls poden saltar”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fins a trenta-vuit associats del PDeCAT a Lleida es van reunir ahir a la seu del partit i van elegir Antoni Balasch, alcalde d’Albesa i exdiputat al Parlament, i Joan Eroles, alcalde de Puigverd d’Agramunt i cap del partit a l’Urgell, com a relleu de Joan Reñé al capdavant de la formació a les comarques del pla per “treballar de cara a les eleccions municipals”.

Per la seua banda, la direcció nacional del partit amenaça d’expedientar els que “hagin liderat” la trobada. Ferran Bel, secretari d’Organització, va assegurar que la proposta “contradiu els estatuts i procediments del partit” i “no compta amb l’aval de la direcció nacional”. Segons Balasch, l’acord es traslladarà a la direcció del partit i se sotmetrà a votació en una assemblea d’associats (uns 1.200 al pla) que se celebrarà d’aquí a una setmana i hauria d’aprovar o rebutjar l’aposta de la presidència compartida (cap dels dos és a l’executiva).

Després de les eleccions del 2019 portarien a terme un “replanteig per determinar l’estructura definitiva del partit a Lleida”. Balasch va assegurar que “amb una nova direcció, l’anterior no tindrà efecte”, malgrat que Reñé no dimiteixi. Tanmateix, Bel va apuntar que per cessar Reñé (immers en una investigació sobre presumpta corrupció a la Diputació i que ja va renunciar a la presidència de la corporació) s’hauria d’obrir un expedient. El relleu s’hauria d’escollir entre l’executiva i els presidents comarcals o convocar eleccions. No obstant, el codi ètic del partit estableix que només en cas que hi hagi una resolució judicial o resulti inculpat i s’obri un judici oral el partit haurà de prendre una decisió sobre la seua permanència al càrrec.

Bel va apuntar que “el relleu està sobre la taula i volem que es faci amb les màximes garanties”. Per la seua part, Reñé va assegurar que “alguns dels que fa dos anys van perdre les eleccions a la presidència volen un càrrec”.

Entre els assistents no hi havia cap dels sis diputats al Parlament, ni Marc Solsona (que estava al dejuni pels presos, vegeu la pàgina 18) ni Montserrat Macià ni Josep Maria Forné ni Xavier Quinquillà (els altres dos són del Pirineu). Sí que hi eren els presidents dels consells del Segrià, Urgell i Noguera, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, i tres dels vicepresidents: Rosa Pujol, Enric Mir i Eloi Bergós. També hi van assistir alcaldes i altres càrrecs com Isidre Gavín o el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

Imatge d’alguns dels assistents a la reunió del PDeCAT que es va celebrar ahir a Lleida.

Imatge d’alguns dels assistents a la reunió del PDeCAT que es va celebrar ahir a Lleida.STEFI GABRIELLE

Imatge d’alguns dels assistents a la reunió del PDeCAT que es va celebrar ahir a Lleida.

Imatge d’alguns dels assistents a la reunió del PDeCAT que es va celebrar ahir a Lleida.STEFI GABRIELLE

tracking