SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Primera baixa en plena crisi al PDeCAT i Balasch insisteix a succeir Reñé

Joan Saura va anunciar la renúncia davant uns quaranta càrrecs dijous || Demanaran a la direcció nacional incloure els presidents comarcals a l’executiva del pla

Imatge de la reunió del PDeCAT que es va celebrar dijous a la seu del partit a Lleida.

Imatge de la reunió del PDeCAT que es va celebrar dijous a la seu del partit a Lleida.STEFI GABRIELLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Ramon Saura va anunciar dijous a més de trenta càrrecs del PDeCAT el cessament de l’executiva del partit a Lleida. Es va convertir així en la primera baixa després de la crisi oberta al conèixer-se la investigació contra el president del partit al pla, Joan Reñé, per una presumpta trama de corrupció a la Diputació. Aquesta investigació va comportar la dimissió de Reñé com a president de la Diputació. Saura va explicar ahir que va exposar la intenció de deixar l’executiva abans de la reunió de dijous, en què prop de quaranta càrrecs van elegir dos substituts de Reñé per forçar la seua renúncia com a president.

L’executiva a Lleida ha quedat amb onze membres. Saura va dir que aquesta decisió ve motivada perquè vol dedicar-se a les seues altres facetes (és president del Banc dels Aliments), tot i que va admetre que el moment pel que passa el PDeCAT és incòmode. Per la seua part, l’alcalde d’Albesa i exdiputat, Antoni Balasch, va reafirmar ahir la proposta de presidència compartida entre ell i Joan Eroles (alcalde de Puigverd de Lleida i cap de la formació a l’Urgell) per rellevar Reñé al capdavant del partit al pla. En aquest sentit, Balasch va assenyalar que “els acords són ferms, ja s’han traslladat a la direcció nacional i esperem rebre una resposta”, tot i que va confiar que “el tema es resolgui de forma democràtica”. Va apuntar que “esperem que aquest assumpte se solucioni”. S’ha de recordar que Ferran Bel, secretari nacional d’organització del PDeCAT, va assegurar que aquesta proposta contradiu els estatuts i que no compta amb l’aval de la direcció nacional del partit.

Balasch va descartar pronunciar-se sobre aquest extrem. Així mateix, va remarcar que tant ell com Eroles no tenen “voluntat d’anar en contra de ningú, sinó de construir”. Els càrrecs del PDeCAT que van assistir a la trobada van acordar celebrar una assemblea de militants abans del dia 15 per ratificar aquesta candidatura i rellevar Reñé com a president. D’altra banda, dilluns es farà la reunió ordinària de l’executiva nacional del PDeCAT on podria abordar-se la crisi oberta a Lleida. Els promotors de la presidència alternativa ja van demanar que Reñé dimitís sense condicions i elegir el seu relleu entre persones més enllà de l’executiva reduïda.

tracking