SEGRE

SUCCESSOS FAUNA

Un caçador mata d'un tret el gos d'un boletaire a la Segarra

L’afectat ha denunciat el cas al Seprona de la Guàrdia Civil || Els Agents Rurals asseguren que és un cas aïllat i que hi va haver negligència per les dos parts

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Cervera ha denunciat al Seprona de la Guàrdia Civil que un caçador va matar d’un tret el seu gos diumenge passat quan buscava bolets en un bosc de Vergós Guerrejat, nucli d’Estaràs. Santi Arroyo, propietari de l’animal, va sentir un tret i tot seguit va veure com un vehicle abandonava la zona. Passades unes hores, va trobar el cos sense vida de la seua mascota amb un tret de cartutx a les costelles. Malgrat ser temporada de caça, el boletaire afectat ha denunciat el cas al Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) i, a l’espera que es resolgui el cas, fa una crida “a la comunitat de caçadors perquè prenguin consciència que no estan sols al bosc”.

Per la seua banda, des del cos d’Agents Rurals afirmen que aquest ha estat un cas aïllat als boscos de la Segarra i creuen que hi va haver una negligència tant per part del caçador com del boletaire. Josep Maria Freixes, cap de l’àrea bàsica dels Agents Rurals a la Segarra, va explicar que “el caçador havia de respectar la normativa, que no permet disparar a un blanc no visible, i que el boletaire tenia l’obligació de portar la mascota lligada o controlada, tenint en compte que un animal solt hauria pogut confondre l’home que li va disparar”. En el cas d’identificar el denunciat, es precediria a la inspecció de la documentació i armament per determinar si va tenir algun tipus de responsabilitat.

A la Segarra, aproximadament el 95 per cent de les zones forestals són vedats de caça encara que durant els últims anys aquesta activitat ha perdut força a causa de la disminució d’espècies com la perdiu.

Santi Arroyo, en un bosc de la Segarra, ha denunciat la mort del seu gos d’un tret.

Santi Arroyo, en un bosc de la Segarra, ha denunciat la mort del seu gos d’un tret.A.M.

tracking