SEGRE

TURISME PONT DE LA PURÍSSIMA

Hotels i segones residències, prop del ple total

Les pistes d’esquí de Lleida ofereixen aquest pont un domini esquiable de 100 km || Un miler de turistes al Pla de l’Ermita

El complex de Boí Taüll ha congregat més de 4.000 esquiadors cada dia. A la imatge, una vista del pàrquing de l’estació de l’Alta Ribagorça ple.

El complex de Boí Taüll ha congregat més de 4.000 esquiadors cada dia. A la imatge, una vista del pàrquing de l’estació de l’Alta Ribagorça ple.ESTACIÓ DE BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oferta de les pistes d’esquí del Pirineu de Lleida pel pont no arriba a la meitat de la superfície esquiable però els més de 100 quilòmetres oberts incloent-hi els 36 de l’estació de Port del Comte al Solsonès han atret un alt nombre de públic desitjós d’estrenar la temporada de neu. Per exemple, ahir van passar per les estacions del Pallars i per Boí Taüll, 3.660 i 4.000 esquiadors, respectivament, segons van informar fonts dels complexos. Els hotels voregen el ple en molts casos, com al dels del Pla de l’Ermita, al cent per cent amb un miler de persones allotjades a tot el complex.

D’altra banda, les segones residències estan plenes i els visitants que s’hi allotgen generen un important volum de negoci als restaurants, comerços i establiments de les comarques de muntanya com al Sobirà. Per exemple, alguns dels titulars de cases, pisos o apartaments de Sort van apuntar que aquest pont hi ha més turistes del que és habitual, la majoria d’ells van arribar dimecres a la tarda i van disfrutar de més dies d’estada. Així mateix, van destacar que algun dels pisos del Sobirà s’han llogat per al pont i s’han convertit en pisos turístics.

Pel que fa a Aran, malgrat que es va registrar alguna cancel·lació en hotels per falta de neu, les segones residències es mantenien plenes al tractar-se d’un públic més fidel, segons les primeres estimacions del Patronat de Turisme de Lleida. Així mateix, l’ocupació tant en hotels de les comarques de muntanya com a les segones residències voregen el ple absolut des de divendres, el moment en què l’afluència de turistes ha estat més important de tot el pont. Per la seua part, a l’estació d’Aramón Cerler, l’única que està oberta de tot el Pirineu aragonès aquest pont de la Puríssima es van formar llargues files divendres per pujar als remuntadors que estaven en funcionament. Cerler compta amb un domini esquiable de 32 quilòmetres repartits en vint-i-nou pistes i amb onze remuntadors en funcionament.

Així mateix, l’estació de Grandvalira a Andorra va suspendre dissabte a mig matí la venda de forfets a l’assolir la capacitat màxima. A les onze del matí, hi havia 10.000 esquiadors en els cinquanta-quatre quilòmetres de pistes obertes entre Grau Roig, Pas de la Casa i Encamp. Una xifra que la direcció va considerar elevada per mantenir els estàndards de qualitat i per garantir la seguretat a les pistes.

Quan el complex de Granvalira està en ple rendiment, i no al 25 per cent de pistes obertes com en aquest pont, s’hi poden acollir una mitjana de 15.000 esquiadors diaris. Ahir també es va suspendre la venda de forfets per internet i es va limitar la venda a la taquilla.

tracking