SEGRE

Pont històric per a Boí Taüll i Port Ainé amb una ocupació que supera les previsions

El Pirineu tanca la campanya de la Puríssima amb 45.000 forfets, menys que els dos anys anteriors per l’escassetat de neu a Baqueira

Baqueira va iniciar el pont amb només 15 quilòmetres de pistes i el va tancar ahir amb quaranta quilòmetres esquiables.

Pont històric per a Boí Taüll i Port Ainé amb una ocupació que supera les previsionsBaqueira Beret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de Lleida van tancar ahir el pont de la Puríssima amb un total de 45.000 forfets venuts, segons dades del patronat de Turisme de la Diputació. Aquests se sumen als deu mil que es van vendre durant la setmana passada, a l’inici de la temporada més primerenca que es recorda. Els 55.000 passis venuts fins ara són lluny de les vendes històriques de les dos últimes campanyes, amb 97.300 el pont l’any passat i 88.500 el del 2016. Així mateix, els resultats han estat desiguals entre estacions. Boí Taüll i Port Ainé han registrat afluències de públic inusualment altes, mentre que les pistes de Baqueira van atreure des de dijous unes 20.000 persones, davant les 70.000 de l’any passat. En canvi, l’ocupació d’allotjaments turístics a les comarques de muntanya va superar les previsions inicials. Fonts de l’estació aranesa, que atreu cada hivern al voltant de la meitat dels esquiadors que rep Lleida, van reconèixer ahir que l’afluència de públic ha estat inferior a les expectatives. Van expressar confiança a tenir més neu i pistes obertes de cara a la campanya de Nadal i Cap d’Any.

L’obertura parcial de Baqueira va beneficiar en una mesura o altra les estacions del seu entorn, si bé amb el transvasament d’esquiadors a altres pistes no n’hi va haver prou per compensar la caiguda de vendes de forfets de Baqueira al conjunt del Pirineu de Lleida. A l’espera de recompte definitiu, l’estació de la Vall de Boí va depassar els 4.000 visitants en divendres i dissabte, i la de Rialp va superar aquells dies els 2.600. La d’Espot, per la seua banda, va depassar el miler d’esquiadors aquestes dates. Les dos estacions de FGC al Pallars Sobirà han sumat 10.295 esquiadors al llarg del pont, un dels millors resultats dels últims anys. Pel que fa a l’estació de Port del Comte, va rebre uns quatre mil esquiadors al llarg del pont festiu, amb un màxim de cinccents divendres i dissabte. Fonts de l’estació van assenyalar el tancament de la carretera del Coll de Jou per despreniments com un factor que ha reduït l’afluència de visitants. La ruta alternativa a través de la carretera de la Coma exigeix fer una volta per arribar a les pistes. En aquest sentit, s’espera que les obres per netejar l’accés del Coll de Jou es prolonguin dos setmanes més. Pel que fa a Aragó, només les pistes de Cerler van obrir per al pont festiu mentre que, a Andorra, Grandvalira va haver de suspendre la venda de forfets aquesta setmana a l’assolir la capacitat màxima.

Una mitjana del 75% de les places d’allotjament ocupades L’ocupació mitjana dels allotjaments turístics durant el pont s’ha situat en un 75 per cent, cinc punts per sobre de les previsions inicials, segons dades del patronat de Turisme de la Diputació. L’ens va assenyalar que es tracta de resultats satisfactoris, si bé desiguals entre territoris, en funció de l’oferta de neu de cada comarca del Pirineu. En aquestes, han assolit puntes d’entre el 90 i el 95 per cent durant els dies centrals del pont festiu. L’obertura parcial de Baqueira (amb només quaranta quilòmetres de pistes després de grans esforços per obrir-les) s’ha traduït en un descens de l’ocupació a Aran, en què s’ha situat en un 40 per cent a l’entorn de l’estació i entre un 60 i un 65 per cent a la zona de Mijaran.

tracking