SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

Andorra demana a Foment desdoblar la carretera de la Seu per evitar col·lapses

Cues de fins a quinze quilòmetres diumenge passat, durant el pont de la Puríssima

Imatge de les cues quilomètriques de divendres passat.

Imatge de les cues quilomètriques de divendres passat.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Mobilitat i Transport Públic del Govern d’Andorra proposa desdoblar la carretera N-145, que uneix la frontera de la Farga de Moles amb la Seu d’Urgell, per evitar les cues de sortida del país veí. El màxim responsable de l’agència de mobilitat andorrana, Jaume Bonell, considera que el col·lapse que van registrar les carreteres del Principat diumenge passat, provocat pels 83.803 vehicles de turistes que van visitar Andorra amb motiu del pont de la Puríssima, “és conseqüència del carril únic de l’N-145”.

Diumenge passat, les vies andorranes van viure una jornada de col·lapse circulatori total amb retencions que van arribar als 15 quilòmetres i amb prop de tres hores de cotxe per desplaçar-se des de la parròquia d’Escaldes-Engordany fins a la frontera del riu Runer (uns 17 quilòmetres).

Andorra considera que la seua xarxa de carreteres “té un bon funcionament” fins i tot per canalitzar el trànsit que es genera en dates de màxima afluència de turistes. Per aquesta raó proposa desdoblar la carretera N-145, el titular de la qual és el ministeri de Foment espanyol. Aquest diari va sol·licitar ahir informació sobre la proposta al Govern espanyol sense obtenir resposta.

S’ha de recordar que l’N-145 va ser sotmesa l’any 2013 a una reforma integral per fer més àgil i segur el trajecte entre la Seu i Andorra. Les obres van consistir a suavitzar els revolts més perillosos i van incloure actuacions com la construcció d’un fals túnel, millores en els accessos a les localitats d’Anserall i Civís i el túnel del Bordar.

El departament de Territori té ja el permís fins ara pendent per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per abocar aigües residuals al Segre. Els tràmits per obtenir-lo s’han prolongat i han retardat l’inici de les voladures, previstes per al mes d’octubre passat.

Mentrestant, els treballs s’han concentrat a eixamplar un dels trams de calçada inclosos en el projecte.

Voladures per perforar el túnel de Tres Ponts la setmana que ve

La perforació amb explosius del túnel de Tres Ponts, a la C-14 entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, començarà la setmana vinent.

tracking