SEGRE

EQUIPAMENTS ESTUDIS

Usen un georadar per destapar restes arqueològiques a Linyola

Sota emplaçaments com l’església local o el carrer Major

Els geòlegs Aritz Urruela i Ruben García, passant el georadar per la plaça de l’Església.

Els geòlegs Aritz Urruela i Ruben García, passant el georadar per la plaça de l’Església.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos geòlegs de la Universitat de Barcelona van viatjar ahir a Linyola per portar a terme un estudi que determinarà si el municipi compta amb restes arqueològiques sota edificis emblemàtics com l’església de Santa Maria o el carrer Major. En concret, els especialistes van utilitzar un georadar per elaborar un mapa en tres dimensions de les esmentades zones.

Es tracta d’un mètode basat en la transmissió d’ones electromagnètiques que permetran descobrir possibles cavitats o elements que puguin amagar-se sota terra des de fa diverses dècades. Depenent dels resultats, el consistori procedirà a dur a terme els pertinents treballs per recuperar aquests espais.

L’anàlisi permetrà determinar si el consistori ha de portar a terme els treballs de recuperació

Els treballs podrien destapar una antiga cripta que es creu que està ubicada sota la zona de l’altar de l’església.

Així mateix, també es presumeix que existeix un antic túnel que podria connectar la zona del consistori amb el temple. L’acció formarà part d’un projecte de millora de l’església, un dels principals elements turístics del municipi. En aquest sentit, ja es van instal·lar a mitjans d’agost uns plafons identificatius del paisatge al campanar d’aquest temple.

tracking