SEGRE

URBANISME PLANIFICACIÓ

Al·leguen contra el POUM de Térmens

Propietaris de sectors urbanitzables creuen que els demanen actuacions “inviables”

Vista d’arxiu de Térmens.

Vista d’arxiu de Térmens.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Térmens té sobre la taula desenes d’al·legacions al futur pla d’ordenació urbanística (POUM) del municipi. La majoria corresponen a veïns propietaris de tres sectors on el document planteja nous desenvolupaments urbanístics. Executar-los comporta l’obligació de sufragar obres que els propietaris consideren “inviables” a causa del seu elevat cost. Com a exemples citen una ampliació del cementiri, la construcció d’un pont o cobrir la trinxera per la qual transcorre un antic tram de vies. Per la seua banda, l’equip de govern encapçalat pel PDeCAT va apuntar que es tracta d’un projecte redactat durant el mandat anterior i va obrir la porta a introduir-hi modificacions.

A les al·legacions de veïns se n’hi suma una altra del grup municipal d’ERC, a l’oposició, que considera que l’ajuntament ha incomplert l’exigència de sotmetre el POUM a un procés de participació pública, un extrem que rebutja l’equip de govern. L’alcaldessa del municipi, Concepció Cañadell, va indicar que el seu contingut s’ha donat a conèixer en actes públics i facilitant informació personalitzada. El POUM s’ha sotmès per segona vegada a aprovació després que la comissió d’Urbanisme de Lleida exigís rebaixar les previsions de creixement urbanístic del document original, que va rebre una primera aprovació inicial l’any 2014 després de ser sotmès a un llarg procés d’elaboració.

“Res no és definitiu, però el poble ha de tenir la planificació” L’alcaldessa, Cancepció Cañadell (PDeCAT), va afirmar ahir que el POUM “encara no és definitiu” i va assegurar que estudiaran amb detall cada al·legació. “Algunes es podran estimar i d’altres no”, va apuntar la primera edil, que va destacar que aprovar el POUM és una “qüestió de responsabilitat”. “Altrament, la Generalitat en farà un d’ofici”, va afegir, i va assenyalar que van partir del projecte elaborat durant el mandat anterior perquè començar-ne un altre des de zero hauria suposat desaprofitar el treball i els diners ja invertits en això.

tracking