SEGRE

El promotor de la mina de tungstè a Alt Àneu haurà de presentar un nou estudi ambiental

Territori considera que els impactes del projecte poden ser significatius en l’entorn

La reunió que es va fer a Isil per constituir la plataforma Salvem Salau contra la mina de tungstè.

La reunió que es va fer a Isil per constituir la plataforma Salvem Salau contra la mina de tungstè.CUP PALLARS (TWITTER)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Neometal Spania, promotora d'una mina de tungstè a Alt Àneu, al Pallars Sobirà, haurà de presentar un estudi d'impacte ambiental més exhaustiu, segons ha acordat la ponència del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per tal de donar resposta als possibles riscos plantejats en el tràmit d’al·legacions.

Després d’haver revisat la documentació que ha presentat l’empresa, les respostes als informes demanats a diferents òrgans i entitats, i les al·legacions rebudes, la ponència ambiental de Territori ha considerat que no n’hi ha prou amb l'avaluació realitzada, tenint en compte les característiques del projecte i el seu potencial impacte.

D’aquesta manera, el permís d'investigació s'haurà de sotmetre novament al procediment d'avaluació d'impacte ambiental, durant el qual el titular haurà de presentar un estudi d'impacte ambiental molt més exhaustiu. En la tramitació, s'iniciaran de nou les consultes a les parts interessades i als òrgans competents i l’expedient se sotmetrà novament a informació pública per efectuar una avaluació ambiental completa sobre els possibles impactes de l'activitat i declarar o no la seva compatibilitat amb el medi afectat.

La majoria de l’àmbit del permís d’investigació sol·licitat afecta el Parc Natural de l’Alt Pirineu, abastant 98 quadrícules mineres (27,5 quilòmetres quadrats) del terme municipal d’Alt Àneu. Els treballs previstos a la documentació, amb una durada de 3 anys, incloïen la perforació de 6 sondatges d’un diàmetre d’entre 5 i 15 centímetres i una profunditat màxima de 150 metres, en dos plataformes de 36 metres quadrats cadascuna, ubicades prop de la pista forestal del Port de Salau, a les cotes 1.780 i 1.850 metres.

tracking