SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENTS

Senan ja rep aigua de les Garrigues i podrà beure de l'aixeta aquest mes

Primer poble de Tarragona que es proveeix de Lleida pels nitrats al seu pou

Les obres de la canonada que va cap a Senan, a l’Espluga Calba.

Les obres de la canonada que va cap a Senan, a l’Espluga Calba.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Senan, a la Conca de Barberà, ja rep aigua de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i serà abans que acabi l’any el primer poble de Tarragona a beure aigua de Lleida, en concret, del pantà d’Utxesa. Les obres de la captació a l’Espluga Calba van començar al maig i es van acabar el mes passat. Ha estat una inversió de 310.000 euros per instal·lar 4 quilòmetres de canonades. Segons l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, l’aigua ja arriba al dipòsit però està barrejada amb la que ve del pou del qual se subministra habitualment, encara que no és per a consum de boca, pels problemes de salubritat atès l’alt nivell de nitrats.

Per aquesta raó, fins que tot el cabal emmagatzemat procedeixi de Lleida i les anàlisis siguin favorables, la població continuarà bevent aigua embotellada, com fa des de fa vint anys. Ferrer va assegurar que l’aigua de Lleida arribarà a les aixetes de les cases aquest mateix mes quan els informes sanitaris siguin positius. L’alcaldessa ja va assistir el mes passat a l’assemblea anual de l’organisme com a partícip.

Més de 740.000 € de pressupost per a la Mancomunitat La Mancomunitat de les Garrigues, que subministra una vintena de pobles de les Garrigues i el Segrià i ara a Senan, a Tarragona, va aprovar el mes passat un pressupost de 740.000 € per sufragar les despeses de bombatge i gestió de l’aigua, segons va explicar el seu president i alcalde de la Floresta, Jaume Setó. D’altra banda, l’organisme va acabar a l’octubre els treballs per potenciar el bombatge al Vilosell i la Pobla de Cérvoles i evitar els problemes de subministrament a l’estiu, quan la població augmenta.

tracking