SEGRE

VÍDEO. Troba un escurçó a la Segarra buscant bolets

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí de Cervera Joan Mora es va trobar buscant bolets un escurçó enroscat en un rovelló. Els fets van tenir lloc a Bellmunt de Segarra, a prop de la Panadella. Es tracta de l’espècie més letal de serp existent a Catalunya, per bé que és poc probable trobar-la a la Segarra i en ple mes de desembre. Sense adonar-se de la presència de la serp, es disposava a agafar el bolet quan l’animal va respondre en defensa pròpia, encara que la va poder esquivar.

L’escurçó té un verí molt potent, que injecta a través dels ullals. La picada provoca un dolor intens, vertigen, taquicàrdia i, en casos extrems, la mort.

Denuncien maltractament animal La Societat Catalana d'Herpetologia (SCH) ha denunciat aquest dijous maltractament a l'escurçó per part del boletaire. L'entitat, dedicada a la conservació i estudi dels amfibis i rèptils, critica que l'home hagi pujat la serp al capó del cotxe i l'hi hagi provocat patiment per tal d'aconseguir les imatges. En aquest sentit, afirma que ha posat els fets en coneixement dels Agents Rurals i recorda que l'escurçó és una espècie qualificada de "vulnerable" en criteris de la llista vermella de la Unió Internacional de Conservació de la Natura (IUCN) i matar-la és un acte il·legal i penalitzat per la llei. L'entitat aclareix que només hi ha dues espècies de serp verinoses a Catalunya, l'escurçó pirinenc i l'ibèric, i que el percentatge de morts de persones per mossegades d'escurçó és "ridícul". La Societat Catalana d'Herpetologia vol que la denúncia del maltractament a l'escurçó serveixi per "conscienciar la gent de la importància de tenir un medi natural en bon estat" i afegeix que les serps "són necessàries per a l'ecosistema i actuen com a grans reguladores de plagues de rosegadors".

Troba un escurçó a la Segarra buscant bolets

Troba un escurçó a la Segarra buscant bolets

tracking