SEGRE

INDÚSTRIA MINERIA

El Govern exigeix més estudis per a les mines d'Alt Àneu

Territori requereix als promotors un estudi ambiental més exhaustiu del projecte || Davant de possibles riscos al territori

Imatge d’arxiu de la creació de la plataforma Salvem Salau.

Imatge d’arxiu de la creació de la plataforma Salvem Salau.CUP PALLARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ponència ambiental del departament de Territori i Sostenibilitat va acordar ahir fixar l’obligació de sotmetre el permís d’investigació minera a Alt Àneu, sol·licitat per l’empresa Neometal Spania per a tungstè i altres metalls com el coure o l’or, a avaluació ambiental ordinària. Consideren que aquesta avaluació simplificada no és suficient, tenint en compte les característiques del projecte, la seua ubicació, la capacitat de càrrega del medi i també el seu potencial impacte al territori.

Així mateix, el permís d’investigació s’haurà de sotmetre novament al procediment d’avaluació d’impacte ambiental molt més exhaustiu que doni resposta als possibles riscos plantejats en el tràmit d’al·legacions.

En la tramitació s’iniciaran de nou les consultes a les parts interessades i l’expedient se sotmetrà novament a informació pública per poder declarar o no la compatibilitat amb el medi. Per la seua banda, l’alcaldessa d’Alt Àneu, Laura Arraut, va valorar positivament aquesta mesura, “és el que sol·licitàvem des de l’ajuntament i el territori, ja que estem en contra d’aquesta investigació. Com a ajuntament ja vam presentar-hi al·legacions al considerar que les prospeccions que es faran en la investigació podrien contaminar les aigües”. Cal recordar que diverses entitats ja han presentat al·legacions al projecte.

tracking