SEGRE

COMUNICACIONS TRANSPORTS

Nova avaria a la línia de Manresa, que des del gener n'ha registrat tres al mes

Els trens de la línia de Manresa han registrat 42 avaries des del gener, la qual cosa representa tres incidències al mes. Més de trenta van acabar amb transbords dels passatgers i onze, amb demores. Durant el matí d’ahir, dos trens es van veure afectats en l’enèsim contratemps i els alcaldes ja demanen més inversions en aquesta infraestructura.

El tren de la línia de Manresa que va quedar aturat sobre un pont a Sant Guim de Freixenet.

El tren de la línia de Manresa que va quedar aturat sobre un pont a Sant Guim de Freixenet.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nova avaria a la línia de Manresa va elevar ahir a 42 les incidències que s’han registrat des del gener, la qual cosa representa més de 3 al mes. Del total, 31 van acabar amb transbords dels viatgers i 11 més, amb demores. El tren que va sortir de Lleida a les 08.50 hores va quedar aturat sobre el pont que porta a la masia de Benviure, a escassos tres quilòmetres de Sant Guim de Freixenet, i aquesta incidència va afectar dos combois i 60 passatgers. Fins a 25 d’aquests viatgers anaven al tren que va sortir de la capital del Segrià, mentre que els altres 35 van partir de Barcelona a les 09.22 hores i van agafar un autocar a Calaf. Aquests últims van arribar a Lleida amb més de dos hores de retard. A aquesta incidència se suma el tall parcial de vies a Vacarisses, després de l’accident del 20 de novembre. En aquest tram, 24 combois no van poder circular entre Calaf i Terrasa pel tancament de les vies (que va durar quatre dies) i entre aquest últim municipi i Manresa només hi ha oberta la circulació per una de les vies i la previsió d’Adif és que la situació es pugui normalitzar a finals de la setmana que ve. D’altra banda, només durant el mes de novembre, uns altres 13 trens es van veure afectats per grafitis, condicions meteorològiques adverses o avaries, segons fonts de CCOO. Els alcaldes de la línia de Manresa exigeixen ja més inversions per millorar una infraestructura que qualifiquen de “tercermundista”. La presidenta de la Diputació i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va assegurar que no descarta “reunir primers edils de municipis afectats, sobretot pensant en els usuaris del tren, ja que amb la necessitat que cada dia constatem d’utilitzar els transports públics no hauríem de patir aquesta deficiència endèmica”. El president del consell de l’Urgell i alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, va apuntar que “tots els alcaldes hauríem de presentar una queixa formal conjunta per aconseguir les inversions reivindicades des de fa un segle”, informa Segre Tàrrega. Aquest debat arriba quan el conseller de Territori, Damià Calvet, vol reobrir negociacions el gener amb l’Estat per al traspàs de la xarxa de rodalies.

Una desena de combois, cancel·lats avui per la vaga La vaga d’interventors de bord convocada pel sindicat CCOO cancel·larà avui almenys una desena de trens amb sortida o arribada a Lleida, entre els quals dos AVE entre la capital del Segrià i Barcelona, un per sentit. També un TrenHotel, dos Alvia, un regional i tres regionals exprés, tots en aquesta mateixa línia. A tot l’Estat, Renfe anul·larà fins a 154 trens dels habitualment programats, 84 dels quals d’AVE i llarga distància i uns altres 70, de mitjana distància. Estan convocades també altres aturades per al proper dia 21 i per al 7 de gener, coincidint amb les operacions sortida i tornada de les festes nadalenques.

El tren de la línia de Manresa que va quedar aturat sobre un pont a Sant Guim de Freixenet.

El tren de la línia de Manresa que va quedar aturat sobre un pont a Sant Guim de Freixenet.X. SANTESMASSES

tracking