SEGRE

COMARCAS

Més nevades i canons en marxa garanteixen gruixos a les pistes

Noves precipitacions i baixada de temperatures després de l’anticicló del pont

Precipitacions de neu a les pistes de Port Ainé ahir.

Precipitacions de neu a les pistes de Port Ainé ahir.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu va tornar ahir a les pistes d’esquí després de dies d’anticicló i inversió tèrmica i, encara que al matí les precipitacions es van registrar en cotes altes, a la tarda van anar baixant fins als 1.500 metres. El descens de les temperatures també ha permès engegar els canons de neu artificial, la qual cosa farà possible ampliar la superfície en gairebé tots els dominis esquiables.

Avui també està previst que continuï nevant. Baqueira va remarcar que el canvi en el temps és decisiu per deixar en condicions l’estació de cara al cap de setmana. El complex aranès té 42 quilòmetres habilitats i espera poder sumar més en els propers dies. L’estació de Boí Taüll és la que més gruixos ofereix amb 80 centímetres als cims. Quant a les pistes del Sobirà, Port Ainé i Espot treballen per mantenir els gruixos que tenen, entre 20 i 50 centímetres, i millorar les seues condicions de cara a dissabte.

Encara que una nova nevada seria un suport, les pistes consideren més important el funcionament dels canons per fabricar neu artificial, una cosa que no van poder fer a primers de mes.

A Tavascan continua tancada tant la zona d’alpí com la de nòrdic a l’espera d’una nevada d’importància, mentre que Port del Comte també treballa per no perdre capa nival. Quant a les estacions de nòrdic, només Tuixent-la Vansa continua oberta.

El Solsonès i la Segarra registren la tardor més plujosa de tota la història Les dades recollides per les estacions meteorològiques automàtiques reflecteixen que aquesta tardor ha sigut la més plujosa de la història a les comarques de la Segarra i el Solsonès des que se’n tenen registres. Sobretot el mes d’octubre ha sigut extraordinari quant a la pluja, segons el Servei Meteorològic. Els mesos de primavera també van caracteritzar per les precipitacions que han causat nombrosos despreniments a la xarxa viària. Val a destacar la carretera de Port del Comte encara continua en obres amb la previsió d’obrir per Nadal. Després d’una primera nevada copiosa a primers d’octubre que va permetre obrir a les estacions a finals de novembre, els complexos esperen noves precipitacions de cara a Nadal.

tracking