SEGRE

INFRAESTRUCTURES OBRES

El túnel de Tres Ponts avançarà vuit metres al dia

Les voladures començaran dimarts i se’n duran a terme 2 per dia || La previsió és que la galeria estigui excavada en vuit mesos

Els operaris treballaven ahir en una de les dos boques del túnel de Tres Ponts.

Els operaris treballaven ahir en una de les dos boques del túnel de Tres Ponts.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs amb explosius per perforar el túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, començaran amb una fase de proves dimarts, i els tècnics efectuaran dos voladures per dia, cosa que obligarà a realitzar dos talls diaris de la carretera de 10 minuts i permetrà excavar un metre per voladura. La segona fase començarà passades les festes de Nadal, el 7 de gener, quan els tècnics continuaran amb dos voladures per dia, una al matí i una altra a la tarda, amb talls també de 10 minuts i perforacions de 4 metres cada una, permetent avançar una mitjana de 8 metres per dia.

El secretari d’Infraestructuras, Isidre Gavín, va explicar ahir durant la reunió de la comissió de seguiment dels treballs que continua faltant “un permís menor” de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per poder abocar les aigües al riu Segre però es va mostrar convençut que en disposaran per iniciar la fase completa al gener.

Gavín va insistir que els terminis per finalitzar l’obra, que va començar a finals del 2017, continuen segons la previsió, que és la de tenir llest el túnel el 2020. La perforació total de la galeria hauria d’acabar en vuit mesos.

tracking