SEGRE

MEDI AMBIENT FESTIVALS

Ipcena insisteix a traslladar Doctor Music, que acatarà la normativa

Els ecologistes asseguren que 100 de les 140 hectàrees del festival són inundables || La Generalitat va emetre un informe desfavorable a la celebració a Escalarre

Imatge d’arxiu de la ‘consagració’ de l’espai on se celebrarà el festival Doctor Music.

Imatge d’arxiu de la ‘consagració’ de l’espai on se celebrarà el festival Doctor Music.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entitat ecologista Ipcena va insistir ahir que el festival Doctor Music ha de canviar d’ubicació i va assegurar que 100 de les 140 hectàrees que ocuparan els concerts, el pàrquing i l’acampada es troben en zona inundable. El portaveu, Joan Vàzquez, va assegurar que és “impossible” que la promotora compleixi els requeriments de la Generalitat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va emetre un informe desfavorable a la seua celebració a Escalarre a l’argumentar que “part de les instal·lacions estan situades en zones inundables on haurien d’evitar-se les acampades i l’acumulació de persones”, segons el decret estatal d’inundabilitat. No obstant, la promotora va assegurar que ja han rebut aquest informe de l’ACA i va reiterar que estan treballant “per aplicar les mesures necessàries perquè tot segueixi tal com estava previst i Doctor Music se celebri a Escalarre i durant les mateixes dates”, a mitjans del mes de juliol de l’any que ve. La promotora ja es va manifestar en aquesta línia la setmana passada, quan els ecologistes van reclamar a l’ACA i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que no autoritzin el festival al Prat de Santa Maria, catalogat com a zona inundable (vegeu SEGRE dels dies 5 i 6). Respecte a l’informe de l’ACA, que adverteix de “la vulnerabilitat de la seguretat de les persones davant les avingudes”, la conselleria de Territori va demanar la setmana passada que la promotora presentés modificacions al projecte al festival, en les quals ja estan treballant.

Per la seua part, Vàzquez va assenyalar que hi ha perill que els dos barrancs que conflueixen a la zona d’acampada i de concerts inundin aquests espais si es registren tempestes a les capçaleres, perquè “tenen un pendent de més de 1.000 metres” i va alertar que es podria viure un episodi “com el de Biescas” (càmping que es trobava en zona d’inundabilitat i en el qual van perdre la vida més de 80 persones en una riuada l’agost del 1996). Vàzquez va alertar de la “dificultat” d’evacuar 60.000 persones si es registren aquestes inundacions. Així mateix, el portaveu d’Ipcena va assegurar que el festival provocaria “que les espècies d’aus de la zona natural protegida que limita amb l’espai del festival abandonaran els nius en el període de cria”. Per tots aquests motius, l’entitat ecologista exigeix que la promotora “busqui una ubicació alternativa” i que “deixin de vendre entrades”. Així mateix, van tornar a denunciar que la Guingueta i Esterri no tenen pla d’actuació municipal, “que haurien tenir a l’estar en zones inundables”.

tracking