SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

El condemnat a 13 anys de presó per l'assalt violent a Estaràs s'escapa

Ordre de recerca i captura contra l’home que va disparar contra l’amo de la masia || La Policia Nacional va arrestar dimecres un altre penat per aquest cas

El judici contra els quinze acusats es va celebrar a mitjans d’octubre a l’Audiència de Lleida.

El judici contra els quinze acusats es va celebrar a mitjans d’octubre a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ricardo C.M., que a finals de novembre va ser condemnat a 13 anys i un mes de presó per ser el principal autor de l’atracament violent a una masia d’Estaràs l’agost del 2013, està escapat de la justícia després que no ingressés a presó voluntàriament arran del dictamen de l’Audiència de Lleida. El tribunal ha dictat recentment una ordre de recerca i captura contra Ricardo C.M., que compta amb un historial amb diversos atracaments i ingressos a la presó. En el judici pel doble assalt a l’habitatge, va ser l’únic dels quinze acusats que es va negar a declarar i, segons la sentència, va ser l’atracador que va disparar al pit al propietari de la casa, que va resultar greument ferit. Va ser condemnat a la pena més alta per una temptativa d’homicidi, robatori amb violència i tinença il·lícita d’armes.

Després de la sentència de l’Audiència, en la qual els quinze acusats van ser condemnats, la Fiscalia, davant de l’elevat risc de fuga, va demanar al tribunal l’ingrés a la presó preventiu per a dos dels tres homes (el tercer ja està a la presó per altres causes) als quals s’havien imposat les penes més elevades i fins que es resolgui el recurs contra la sentència presentat per les defenses davant del Tribunal Suprem, ja que la sentència encara no és ferma.

Es dóna la circumstància que dimecres la Policia Nacional va arrestar a Lleida Jesús A.T., condemnat a 11 anys de presó i que també es trobava en parador desconegut, com va avançar SEGRE. Divendres va ingressar a la presó.

Els altres 12 acusats van ser condemnats a penes d’entre un i quatre anys de presó. El tribunal va imposar tres anys de presó per a l’exparella del propietari de la casa, Mercè F.V., al ser considerada la persona que va maquinar el primer assalt a l’habitatge, que va tenir lloc el febrer del 2013. Pel que sembla, a la casa hi havia dos caixes fortes amb 500.000 euros. Engracia C. i Xavier S., que en el moment dels fets eren parella i que, segons la sala, eren còmplices dels robatoris, van ser penats amb quatre anys de presó. Tots ells són de l’Anoia.

tracking